Ρεπορτάζ

Η Parallaxi στη London Fashion Week 2011

1.620 Μίλια μακριά από την αγανακτισμένη Ελλάδα, οι πόρτες του Somerset House ανοίγουν στις 16 Σεπτέμβρη με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς κελσίου. Πρώτη μέρα του «πανηγυριού» όπως λέγαμε εμείς εδώ οι Έλληνες του Λονδίνου. Όμορφα μοντέλα, ακριβά αυτοκίνητα, security παντού και φυσικά πολλές κάμερες! Εγώ; Η μοναδική, ίσως, φωτογράφος που ξεχωρίζει. Γιατί; Δεν μου […]

Parallaxi
η-parallaxi-στη-london-fashion-week-2011-10687
Parallaxi
1.jpg

1.620 Μίλια μακριά από την αγανακτισμένη Ελλάδα, οι πόρτες του Somerset House ανοίγουν στις 16 Σεπτέμβρη με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς κελσίου.

Πρώτη μέρα του «πανηγυριού» όπως λέγαμε εμείς εδώ οι Έλληνες του Λονδίνου. Όμορφα μοντέλα, ακριβά αυτοκίνητα, security παντού και φυσικά πολλές κάμερες! Εγώ; Η μοναδική, ίσως, φωτογράφος που ξεχωρίζει. Γιατί; Δεν μου αρέσουν τα φανταχτερά ρούχα (αστείο).

Συνάντησα μέχρι και το Δήμαρχο. Δεν μπορώ να πω, ήταν άκρως εντυπωσιακός. Καλοντυμένος και περιτριγυρισμένος από όμορφα μοντέλα.

Ο φακός μου εντοπίζει 2 όμορφα σκυλάκια με ακριβά λουράκια. Σπάνια εικόνα για τη Θεσσαλονίκη. Και ακόμα και αν τη συναντήσεις κάποτε, θα είναι άραγε τόσο αυθεντική?

Η Canon είναι ο μεγάλος χορηγός με έξυπνη προσφορά: Παρέχει στους φωτογράφους δωρεάν φακούς, μηχανές, τρίποδες, και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Τρεις – τέσσερις επώνυμες κοπέλες, άγνωστες σε εμένα καταδιώκονται για μια φωτογραφία και μια συνέντευξη. Ο καφές άφθονος και χωρίς καμία χρέωση για τους εργαζόμενους φωτογράφους και για όλο το προσωπικό από την Lavazza.

Το Byers Lounge κατακλύζεται από Έλληνες. Σε τέτοιο βαθμό που αναπόφευκτα σκέφτεσαι: Ο Έλληνας ταξιδεύει ενώ η χώρα του σαλεύει. Στο μεγάλο αυτό party υπήρχε και μια Ελληνίδα σχεδιάστρια, η Μαίρη Κατραντζού.

Και ένας κατά το ήμισυ Κύπριος στην καταγωγή που βγήκε στη σκηνή με t-shirt «δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος». Πόσο εύστοχο το μήνυμά του… Είναι νέος στη δουλειά, όμως εδώ φαίνεται να έχει μέλλον.

Μέχρι και εφημερίδα στο κεφάλι έβαλαν τα κορίτσια.

Η τελευταία μέρα μόδας. Έχει αρκετό κόσμο και ασυνήθιστη ζέστη. Η κούραση είναι πλέον εμφανής στα πρόσωπα όλων.

Οι άνδρες μοντέλα, όχι και τόσο όμορφοι και λαμπεροί όσο οι γυναίκες των προηγούμενων ημερών. Μέχρι τη στιγμή που ανεβαίνει στο catwalk ένας γκριζομάλλης που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς όλοι προσπαθούν να τραβήξουν φωτογραφίες. Δυστυχώς, δεν έμαθα ποτέ το όνομά του.

Και κάπως έτσι, η λαμπερή εμπειρία του London Fashion Week φτάνει στο τέλος της.

* Οι φωτογραφίες είναι της Σέβης Πουλτουρτζίδου. Η Σέβη Πουλτουρτζίδου είναι φωτογράφος και ζει στο Λονδίνο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα