Πόσο πάει η ξαπλώστρα;

Πολλές φορές η χρέωση της ξαπλώστρας μπορεί να υπερβαίνει την τιμή δωματίου φθηνών ξενοδοχείων ή την ενοικίαση διαμερίσματος.

Parallaxi
πόσο-πάει-η-ξαπλώστρα-1166745
Parallaxi

Λέξεις: Κωνσταντίνος – Ραφαήλ Πάγκαλος/Κασσάνδρα Μητκάκη

Πλησιάζει η Δευτέρα Αγίου Πνεύματος και πολλοί Θεσσαλονικείς θέλουν να καταφύγουν στην Χαλκιδική και σε παραλίες κοντά στην πόλη, ώστε να πάρουν μια ανάσα δροσιάς.  Αυτό που απασχολεί πολλούς είναι η ελάχιστη κατανάλωση και η χρέωση της ξαπλώστρας που κάποιες φορές υπερβαίνει την τιμή δωματίου φθηνών ξενοδοχείων ή την ενοικίαση διαμερίσματος, ανεβάζοντας κατά πολύ το μπάτζετ.

Νομός Θεσσαλονίκης

Πολλά beach bars, παραλιών κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτά που βρίσκονται στην ακτογραμμή Αγγελοχωρίου – Νεας Μηχανιώνας – Λιμάνι Επανομής, χρεώνουν τις μπροστινές ξαπλώστρες έως και 50 ευρώ. Το σετ περιλαμβάνει δύο ξαπλώστρες με μία ομπρέλα. Πολλά από τα αυτά έχουν και ελάχιστη κατανάλωση, 15-20 ευρώ το άτομο.

Κράτηση θα χρειαστεί να κάνετε σε πολλά beach bar στον Σταυρό Χαλκιδικής. Σε ορισμένα μάλιστα  beach bar εκείνης της περιοχής  η ελάχιστη κατανάλωση στις πρώτες σειρές ξεκινάει από 10 ευρώ και φτάνει μέχρι 40 ευρώ ενώ σε κάποια η κράτηση χρεώνεται με 10 ευρώ την ομπρέλα.

Στις παραλίες της Ασπροβάλτας τα περισσότερα beach bar λειτουργούν χωρίς κρατήσεις και πρόσθετες χρεώσεις ενώ σε μερικά υποχρεώνεται η ελάχιστη κατανάλωση των 10 ευρώ σε κάθε λουόμενο.

Στην ακτογραμμή των Bρασνών, σε μερικά από τα beach bar κρατήσεις είναι αναγκαίες ενώ σε κάποια η ελάχιστη κατανάλωση αγγίζει την τιμή των 20 ευρώ για κάθε λουόμενο.

Χαλκιδική

Όσον αφορά το πρώτο πόδι Χαλκιδικής, μια «φθηνή» βουτιά προσφέρουν η Νέα Ηράκλεια και η Νέα Καλλικράτεια. Είναι πιο πιθανό να βρείτε beach bars, χωρίς χρέωση ξαπλώστρας ή ελάχιστη κατανάλωση, αλλά το θέμα είναι ότι γεμίζουν από πολύ νωρίς και είναι δύσκολο να πιάσετε θέση.

Σε beach bars μεταξύ Ποτίδαιας και Μουδανιών ισχύει χρέωση ξαπλώστρας 5-10 ευρώ συν ένα ρόφημα. Ενώ τα περισσότερα της ακτογραμμής Νέας Φωκαίας – Πευκοχωρίου μπορεί να χρεώσουν τον λουόμενο έως και 30 ευρώ το σετ, και μαζί με την ελάχιστη κατανάλωση η τιμή να ξεπεράσει τα 50 ευρώ.

Στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής οι επιλογές των beach bars που θα συναντήσετε συνεχίζουν να είναι πολλές και ποικίλες. Στις ήρεμες οικογενειακές παραλίες με μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις όπως είναι η Τρανή Αμμούδα και η Τριστινίκα, τα περισσότερα λειτουργούν χωρίς κρατήσεις ενώ ταυτόχρονα σε ορισμένες παραλίες της, όπως της Βουρβουρού η χρέωση ενός σετ ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Αντίθετα, σε Παραλίες όπως αυτή της Καλογριάς, πολλά beach bars δέχονται κρατήσεις  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων,  με τις τιμές των ελάχιστων καταναλώσεων να φτάνουν τα 40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου την χρέωση της ξαπλώστρας στα 10 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό μειώνεται στα 30 ευρώ στις επόμενες δύο σειρές.

Πάντως, κι οι ανοργάνωτες παραλίες μια χαρά είναι! 😉

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα