Ρεπορτάζ

Relaunching Europe: Νέες ιδέες για έξοδο από την κρίση

Ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πολιτικού χαρακτήρα έρχεται την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη, καθώς το «Relaunching Europe», η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πολιτικά αδιέξοδα που ζούμε αυτή την περίοδο και μας καλεί να σχηματίσουμε […]

Χριστίνα Παρασκευοπούλου
relaunching-europe-νέες-ιδέες-για-έξοδο-από-την-κρίση-18142
Χριστίνα Παρασκευοπούλου
thessaloniki-ecard.jpg

Ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πολιτικού χαρακτήρα έρχεται την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη, καθώς το «Relaunching Europe», η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πολιτικά αδιέξοδα που ζούμε αυτή την περίοδο και μας καλεί να σχηματίσουμε οι ίδιοι νέες προτάσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι και θα πλαισιωθεί από πληθώρα ομιλητών, καθώς να συμμετέχουν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Η εκδήλωση παίρνει αφορμή από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή την περίοδο της ύφεσης, καθώς τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται στην χώρα κάνουν τον ελληνικό λαό να ασφυκτιά, ενώ παράλληλα δεν φέρνουν αποτέλεσμα και ελπίδες εξόδου από την παρατεταμένη αυτή δυσχέρεια. Με την πεποίθηση λοιπόν ότι το πολιτικό μοντέλο της χώρας, καθώς και τα υπόλοιπα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα, δεν μπορούν να ωφελήσουν την χώρα, η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανάδειξη ιδεών και προτάσεων που θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν έξω από την κρίση. Έτσι, μέσω ενός ουσιαστικού και διεξοδικού διαλόγου, θα επιχειρήσει να εμπνεύσει νέες δράσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες.

Η εκδήλωση, έχοντας σαν άξονα και τους νέους, που μέσα στην κρίση ψάχνουν διεξόδους μέσω της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και τις νέες πολιτικές δυνατότητες που μπορεί να υπάρξουν, θα αποτελείται από δυο πάνελ. Το πρώτο θα περιλαμβάνει επιτυχημένους σε διάφορους κλάδους Έλληνες και ξένους, που πρόκειται να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στον εκάστοτε χώρο, καθώς και νέες ιδέες. Το δεύτερο θα αποτελείται από ακαδημαϊκούς και πολιτικά πρόσωπα, και θα περιλαμβάνει συζήτηση με βάση τις παρουσιάσεις των πρώτων ομιλητών, ενώ θα απαντηθούν ερωτήματα με απώτερο σκοπό την ανάδειξη νέων πολιτικών προτάσεων.

Αναλυτικά, τον συντονισμό θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, ενώ εισαγωγικές ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Hannes Swoboda, και ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το πρώτο πάνελ και θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους και τις καινοτόμες ιδέες τους θα είναι , μεταξύ άλλων, οι Μάρκος Βερέμης,  ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «Upstream», Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, ιδρυτής «TEDxAthens» και συνιδρυτής «Nest Media» και «Found.ation», Δημήτρης Ρηγόπουλος, αρθρογράφος στην «Καθημερινή», Νίκος Φιλίππου, πρώην καλαθοσφαιριστής και μάνατζερ της εθνικής ομάδας, Τάσος Φλάμπουρας, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής, «Aventurine» και Melanie Ulyatt, διευθύνων σύμβουλος της «One to One Support Services».

Στο πολιτικό πάνελ, θα μιλήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάνννης Μπουτάρης, ο Ευρωβουλευτής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, Liem Hoang Ngoc, ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, Δημήτρης Κούτρας, μεταξύ άλλων, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει η ευρωβουλεύτης του ΠαΣοΚ κι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συλβάνα Ράπτη, και θα ακολουθήσει μουσική και ποτό. Περισσότεροι ομιλητές, καθώς και το τελικό πρόγραμμα, πρόκειται να ανακοινωθούν στις προσεχείς μέρες, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Αν κάποιος δεν μπορεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση, μπορεί να την παρακολουθήσει διαδικτυακά, καθώς θα αναμεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Relaunching Europe, ή επίσης να συμμετάσχει ζωντανά και να ακουστούν τα σχόλια και οι ερωτήσεις του, ενώ η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει διαδικτυακά.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις του από τη σελίδα του Relaunching Europe στο Facebook, ή στο Twitter @TheProgressives, χρησιμοποιώντας το #RelaunchEU. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να βρείτε πληροφορίες στο www.relaunchingeurope.eu/thessaloniki.

*Πέμπτη, 23/1, Αποθήκη Γ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Ώρα: 18.00, Είσοδος: Ελεύθερη. Θα ακολουθήσει μουσική και ποτό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα