Ρεπορτάζ

Η Θεσσαλονίκη στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου

Η 5η Παρέλαση Υπερηφάνειας ξεσήκωσε την πόλη...

Parallaxi
η-θεσσαλονίκη-στα-χρώματα-του-ουράνιο-119978
Parallaxi

16Εικόνες: Κατερινα Αλεξάνδρου

Λίγο πριν τις 8 ξεκίνησε η καθιερωμένη ετήσια (εδώ και 5 χρόνια) gay parade. O δήμαρχος παρών όπως πάντα, έδωσε το πρώτο βήμα προπορευόμενος μπροστά από την τεράστια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

3

Πιο πίσω οι Paranaue και πάλι κρατούσαν τον ρυθμό ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Η παρέλαση κινήθηκε στους δρόμους Εθνικής Αμύνης, έστριψε στην Τσιμισκή με κατεύθυνση προς τη Βενιζέλου μέχρι να κατέβει στη Λεωφόρο Νίκης και να καταλήξει στην πλατεία Λευκού Πύργου από όπου και ξεκίνησε.

2

Λίγο αφότου η παρέλαση Υπερηφάνειας είχε ξεκινήσει ένα τηλεφώνημα για βόμβα στον Λευκό Πύργο ανάγκασε την Αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή. Πυροτεχνουργοί κατέληξαν πως επρόκειτο για φάρσα και η Λεωφόρος Νίκης δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία πολύ γρήγορα.

1

Στην πορεία της παρέλασης πάνω στην Τσιμισκή οι εθελοντές του 5ου Thessaloniki Pride απέδωσαν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Ορλάντο. Η παρέλαση σταμάτησε για λίγα λεπτά, επικράτησε σιγή και τα παιδιά σήκωσαν πλακάτ που έγραφαν “Orlanto Rest in Pride”, άναψαν κεριά και ξάπλωσαν στο έδαφος. Μετά από λίγα λεπτά η παρέλαση συνεχίστηκε στον ρυθμό της. Έστριψε στη Βενιζέλου και μέσω της Λεωφόρου Νίκης, λίγο πριν τις 10, κατέληξε στον Λευκό Πύργο, ο οποίος είχε “βαφτεί” στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε μεγάλη συναυλία. Μια πληθώρα καλλιτεχνών ένωσε τις φωνές και το μουσικό τους ταλέντο για να ακουστεί το σύνθημα του 5ου Thessaloniki Pride “Αγαπάτε Αλλήλ@ς” ακόμα πιο δυνατά. Κάτω από το φωτισμένο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο οι The Mode, η Εβίτα Βαλέρη, η Χριστίνα Μπαλτζή, ο Γιώργης Χριστοδούλου, η Shaya & the Dominants κι οι Émigré, τραγούδησαν υπέρ της διαφορετικότητας. Μαζί τους το drag team της Chraja, της Φιλοθέης, της Hollywood Volta και της Darla Cupid και τα χορευτικά σχήματα Angry Feminists και the House of Drama χάρισαν στο κοινό την απόλυτη μουσικοχορευτική εμπειρία.

2412

23222019181715141311109876

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα