Ρεπορτάζ

Το Reworks επιστρέφει

Η ένατη χρονιά του REWORKS φέρνει μαζί της μουσικές, χορό και δεκάδες καλλιτέχνες. Είναι το 7ο καλύτερο μουσικό φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο, και διαφημίζει εξαιρετικά την Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο. Ένα φεστιβάλ που μαζεύει γύρω του κόσμο που χορεύει ως το πρωί. Απαντά στις ερωτήσεις ο Αναστάσιος Διόλατζης, μουσικός διευθυντής του […]

Parallaxi
το-reworks-επιστρέφει-13434
Parallaxi
img_2255.jpg

Η ένατη χρονιά του REWORKS φέρνει μαζί της μουσικές, χορό και δεκάδες καλλιτέχνες. Είναι το 7ο καλύτερο μουσικό φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβριο, και διαφημίζει εξαιρετικά την Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο. Ένα φεστιβάλ που μαζεύει γύρω του κόσμο που χορεύει ως το πρωί.

Απαντά στις ερωτήσεις ο Αναστάσιος Διόλατζης, μουσικός διευθυντής του Reworks

Από το πρώτο Reworks μέχρι σήμερα πέρασαν αρκετά χρόνια. Κοιτώντας πίσω, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να ξαναζήσετε;

Κάθε χρονιά του Reworks ήταν μοναδική και πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω σε λόγια τις εικόνες του. Αυτό είναι ίσως και το ιδιαίτερεο με το φεστιβάλ, κάθε φορά δίνει κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να είναι κάποιος παρών για να το δεί. Πάντως δεν θα ήθελα να ξαναζήσω κάτι, κάθε χρονιά κρύβει νέες συγκινήσεις… Αυτό που ψάχνω είναι σίγουρα οι νέες εικόνες και συναισθήματα που θα προκύψουν.

Ο κόσμος διασκεδάζει όπως πριν μερικά χρόνια; Πώς βλέπετε το κλίμα ως διοργανωτές;

Υπαρχουν αλλαγές είναι η αλήθεια γενικά. Στο Reworks δεν βλέπω καμία όμως αλλαγή ίσως έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα του. Κάθε χρόνο ο κόσμος διασκεδάζει και χορεύει με την καρδιά του…

Έχετε κάποιους καλλιτέχνες που θέλατε από πάντα να καλέσετε στο φεστιβάλ;

Να σου πω την αλήθεια είχα απωθημένο τους Autechre οι οποίοι ήρθαν το 2010,τον Mixmaster Morris που ήρθε το 2007 και έρχεται και φέτος, τον Gaz Cobain απο τους Future Sound of London που ήρθε και αυτός , τον Richard Dorfmeister που έρχεται και αυτός φέτος (και είναι πολύ σημαντικό το ότι ένας καλλιτέχνης σαν τον Dorfmeister να έρχεται στην Ελλάδα) . Τώρα μένουν οι Boards Of Canada, ο Giorgio Moroder ή o David Mancuso…

Τι δυσκολίες συναντάτε χρόνο με το χρόνο στη διοργάνωση;

Η κύρια δυσκολία είναι να αντιληφθούν κάποιοι πως το Reworks πλέον έχει έρθει σε ένα σημείο που χρειάζεται την έμπρακτη υποστήριξη του κράτους και της πόλης. Και δεν μιλώ για χρήματα… Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν τις δυνατότητες μας. Για παράδειγμα αναγκαστήκαμε να αφήσουμε το πρόγραμμα εθελοντισμού, ένα πρόγραμμα πολύ πετυχημένο  για τον απλούστατο λόγο του ότι το νομικό πλαίσιο που διέπει τον εθελοντισμό στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ θολό. Ενώ το έχουμε σταματήσει 3 χρόνια τώρα πιστέψτε το ή όχι ακόμη λαμβάνουμε πολλά email απο νέους που θέλουν να συμμετάσχουν. Και λυπάμαι που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.  Αυτό είναι ένα παράδειγμα απο τα δεκάδες θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά ως φεστιβάλ.

Είστε στα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου! Τι πιστεύετε πως έπαιξε ρόλο σε αυτή την διάκριση;

Το συγκεκριμένο μέσο λαμβάνει υπόψιν του τις κοινωνικό-πολιτικές συγκυρίες, το πόσο ένα φεστιβάλ ανοίγει ορίζοντες στο κοινό της πόλης και της χώρας μέσα απο το πρόγραμμα του. Το πόσο ενθαρρύνει νέους καλλιτέχνες και το αν οι καλλιτέχνες που καλεί είναι όχι μόνο του σήμερα αλλά και του αύριο χωρίς να ακολουθά πάντα τα ευκολα ονόματα.  Το βαθμό οργάνωσης του μιας και στέλνουν επισκέπτες οι οποίοι προσποιούνται τους πελάτες πολλές φορές. Είναι η 7η συνεχή χρονιά που είμαστε στην δεκάδα με τα καλύτερα του κόσμου και είναι μεγάλη τιμή θεωρώ γενικά για όλους μας και σαν πόλη αυτό μιας και συναγωνιζόμαστε πραγματικά πολύ μεγάλα φεστιβάλ.

Περιγράψτε μας το Reworks με λίγες λέξεις.

Μια μουσική γιορτή χαράς για όλους. Πραγματικά όλους.

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Tο παιδί- θαύμα Paul Kalkbrenner από το Βερολίνο αγαπητός όσο λίγοι στην χώρα μας, οι πρωτεργάτες της downtempo electronica Richard Dorfmeister με τους Tosca, ο θρύλος της αμερικανικής Techno & House Josh Wink θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τους Αμερικανούς Maceo Plex και Jupiter Jazz σε μια παρουσίαση της Ellum, την εκλεκτική Nina Kraviz,τους Βρετανούς Εats Everything & Bicep. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσης στην Θεσσαλονίκη η δισκογραφική εταιρεία Desolat με την tINI και τον Robert Dietz,  αλλά και ο John Talabot. Παράλληλα  για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών.

*Παρασκευή 20.9/ Σάββατο 21.9: Πολυχώρος Μύλος _ Αγ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 22.9: THE MET HOTEL Rooftop _ 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες και όλο το line up στο www.reworks.gr

Εισιτήρια – Προπώληση

Προνομιακό εισιτήριο 3ημέρου, Sold out

Moνοήμερο εισιτήριο 20.9.2013, 12 ευρώ

Μονοήμερο εισιτήριο 21.9.2013, Προπώληση 25 € Ταμείο 30 €

Μονοήμερο εισιτήριο 22.9.2013, Sold out

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.reworks.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα