Ρούλα Πισπιρίγκου: Συγκλονίζει η κατάθεση γιατρού στο "Παίδων"
Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή "Φως στο Τούνελ".
Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα και συγκεκριμένα της 9χρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στην Αθήνα.
Η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αρνείται ότι σκότωσε τα παιδιά.
Μάλιστα, φέρεται να ρωτάει τους αστυνομικούς τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
Ωστόσο, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία την «καίνε», καθώς επίσης και οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών.
Μια κατάθεση γιατρού από το Παίδων την παρουσιάζει ως απαθή και αναφέρει ότι το μόνο που την ένοιαζε ήταν να μη γίνει η νεκροψία στην Αθήνα.
«Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο τον ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Επιπλέον, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε, γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία.»
Ψάχνουν άτομο που της έδωσε την κεταμίνη
Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται παράλληλα και σε ανθρώπους που ίσως βοήθησαν την Πισπιρίγκου σε όλο αυτό ή ακόμη ήξεραν και δεν κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί το μοιραίο. «Η έρευνα πρέπει να γνωρίζετε, όταν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και υπάρχουν και υποψίες για 3 εγκληματικές ενέργειες από ό,τι φαίνεται, δεν σταματάει, συνεχίζεται, και όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποτελέσματα είτε με μία κατηγορουμένη όπως είναι για της περίπτωση της Τζωρτζίνας είτε αν υπάρχουν ή όχι συνεργοί», είπε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο γραμματέας ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος .
Αναζητείται ο άνθρωπος που προμήθευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου με την επικίνδυνη ουσία κεταμίνη, καθώς είναι αδύνατο κάποιος να την προμηθευτεί στο εμπόριο, σύμφωνα με το OPEN.
Σύμφωνα με όσα έγραψε στο ethnos.gr η Ευλαμπία Ρέβη, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν: «Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη».
Αντί να ειδοποιήσει την οικογένεια τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή
Όπως μετέδωσε το Open, εντύπωση προκάλεσε στους γιατρούς η αντίδραση της μητέρας το μεσημέρι που της είπαν ότι η κόρη της έφυγε από τη ζωή.
Ειδικότερα, όταν ανακοίνωσαν στη μητέρα ότι η 9χρονη κόρη της δεν είναι πια στη ζωή, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, όπου της ανέλυσαν τι ακριβώς είχε συμβεί.
Η πρώτη της αντίδραση ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή.
Τι είπε με τους γιατρούς
Σημειώθηκε ο εξής διάλογος με τους γιατρούς:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάρτε να μιλήσετε με τον ιατροδικαστή της Πάτρας, είναι στο τηλέφωνο Γιατρός: Εμείς δεν έχουμε λόγο να μιλήσουμε με κανέναν. Μόνο με την αστυνομία θα μιλήσουμε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ρούλα Πισπιρίγκου: Να το πάτε στην Πάτρα για να γίνει η νεκροτομή.
Το «θέατρο» που έπαιζε στο νοσοκομείο μετά την πρώτη απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας
Ένα ηχητικό ντοκουμέντο με το «θέατρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την πρώτη απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας, παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».
Όσα ακούγονται στο ηχητικό δείχνουν την αποφασιστικότητά της να πείσει τις φίλες της, με τις οποίες επικοινωνεί, παίζοντας «θέατρο» λίγο μετά την πρώτη απόπειρα κατά της κόρης της.
Το ηχητικό με την Ρούλα Πισπιρίγκου
«Μόλις πήγαμε να φύγουμε. Έκανε μία κρίση πάλι με εμετό, βήχει και την κράτησαν μέσα για να την ψάξουν κι άλλο», λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται και ο ήχος του μόνιτορ, που παρακολουθούσε τους παλμούς της καρδιάς της 9χρονης.
«Αυτοί δεν ξέρουν τι ψάχνουν. Έρχονται και με κοιτάνε με ένα ηλίθιο βλέμμα, σαν αυτό της αγελάδας. Το παιδί πάνιασε και σηκώθηκε μέσα στον ύπνο του από βήχα και μου φώναζε “μαμά δεν μπορώ, δεν μπορώ να ανασάνω” και να είναι κάτασπρο και να λέω έμεινε το παιδί. Κοίτα κακό που με έχει βρει εδώ μέσα με δαύτους», συνεχίζει εξαγριωμένη η Ρούλα.
Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τόνισε ότι έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά.
«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.
Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.
Πρόεδρος Ιατρών Πάτρας: Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο
Για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.
Όπως είπε, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού.»
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κα Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα.
«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες.»
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»
«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.
Yπάρχουν κοινά ευρήματα στη Μαλένα και την Τζωρτζίνα
Στο μεταξύ, η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε χθες βράδυ στην εκπομπή της την καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, εάν διενεργείται επανέλεγχος στα δείγματα για πρόσθετη ουσία.
“Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών», απήντησε στο “Φως στο Τούνελ” η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Χρυσάνθη Σαρδέλη.
“Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί” τόνισε από την πλευρά της η Ελένη Ζαγγελίδου, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.
Πηγές: skai.gr, Αγγελική Νικολούλη/ Φως στο Τούνελ, ethnos.gr/ Ευλαμπία Ρέβη, Οpen, iefimerida
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ