Featured

Σ’ αυτά τα κολυμβητήρια της πόλης θα βρεις μία ανάσα δροσιάς

Όλες οι επιλογές για σένα που δεν κατάφερες να φύγεις από την πόλη.

Parallaxi
σ-αυτά-τα-κολυμβητήρια-της-πόλης-θα-βρ-208296
Parallaxi

κολυμβητηριο τουμπας

Τώρα που το θερμόμετρο σπάει ρεκόρ, ήρθε η ώρα για μία βουτιά στην πόλη. Εδώ σου ετοιμάσαμε μία λίστα με τα κολυμβητήρια που μπορείς να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Σημείωση: Ο οδηγός ανανεώνεται κάθε καλοκαίρι με τα νέα ωράρια και τις τιμές σε κάθε πισίνα, τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2021

Για όσους δεν κατάφεραν να “αποδράσουν” από την πόλη, τα δημοτικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν μία ανάσα δροσιάς και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους στη μέση του καύσωνα. Ποια είναι και τι ισχύει για το καθένα. 

Στο Ποσειδώνιο (25ης Μαρτίου, τηλ. 2310428453) από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 Δευτέρα έως Παρασκευή το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει την πισίνα με χρέωση 2 ευρώ, για τα παιδιά και τους μαθητές η τιμή είναι 1 ευρώ, ενώ για τους ανέργους, τα ΑμεΑ και τα άτομα άνω των 65 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Προϋπόθεση για τη χρήση της πισίνας είναι να χρησιμοποιήσετε σκουφάκι (δεν παρέχεται), και να κάνετε ντους στις εγκαταστάσεις του χώρου. Από Δευτέρα 28/6 οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις εγκατάσεις με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι απλώς να έχουν εβδομαδιαίο αρνητικό τεστ για covid-19 και τυπωμένο για επίδειξη κατά την είσοδο.

Στο Εθνικό Κολυμβητήριο (προέκταση Αγίου Δημητρίου δίπλα στο Ιβανώφειο, τηλ. 2310203129) μπορείς να κάνεις βουτιές κάθε μέρα εκτός από τα Σαββατοκύριακα, που το χρησιμοποιούν οι αθλητές, από τις 10:00 έως 17:00 πληρώνοντας 2 ευρώ (φοιτητικό 1 ευρώ και για ανέργους δωρεάν.) Επίσης, έχεις τη δυνατότητα με 25 ευρώ (12 ευρώ για φοιτητές και μαθητές) να εκδώσεις μηνιαία κάρτα.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Άνω Τούμπας (Κλεάνθους και Γρηγ. Λαμπράκη, τηλ. 2310 907711), μπορείς να δροσιστείς στην ανοιχτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του δήμου, με ωράριο ∆ευτέρα-Παρασκευή 8:00-20:15, Σάββατο 8:00-14:00 και τιμές από 8 ευρώ για χρήση της πισίνας για 5 φορές (4 ευρώ για φοιτητές και μαθητές). Περισσότερες πληροφορίες για να κλείστε το ραντεβού σας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών (Πολυαθλητικό Κέντρο, οδός Λεχόβου 7, τηλ. 2310 200327) μπορείς να κάνεις βουτιές πληρώνοντας από 3 έως 1 ευρώ, καθώς υπάρχουν οι σχετικές μειώσεις ανάλογα με ειδικές κατηγορίες. Το ωράριο είναι το εξής: Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-16:30, 20:30-22:00 & Σάββατο, Κυριακή 09:00- 14:00. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να γίνουν και μηνιαίοι συνδρομητές και να έχουν πρόσβαση και στα προγράμματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 25 ευρώ για τους δημότες και στα 35 για τους υπόλοιπους. Tα πρόγραμμα, εκτός από τις ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό, περιλαμβάνει τμήματα ενηλίκων και τμήματα για παιδιά.

Στο κολυμβητήριο της Νεάπολης (τηλ. 2310616616) το κοινό μπορεί να δροσιστεί στην πισίνα από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 11:00 έως τις 15:00. Η είσοδος ανέρχεται στα 2 ευρώ, για φοιτητές και μαθητές στο 1 ευρώ, ενώ για ανέργους είναι δωρεάν.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου (οδός Λόρδου Βύρωνα τηλ. 2310 690793) στις εγκαταστάσεις του Κονταξοπούλειου (Δευτέρα- Παρασκευή 07:00-23:00 & Σάββατο 09:00- 17:00) με είσοδο 2 ευρώ και 1 για ειδικές κατηγορίες. Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα, η θερμαινόμενη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του δήμου Ωραιοκάστρου καλεί το κοινό να την απολαύσει. Αυτές τις ημέρες του καύσωνα, όποιος επιθυμεί και δεν έχει τη δυνατότητα να φύγει σε κάποια παραλία, μπορεί να κολυμπήσει στο κολυμβητήριο. Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος (1ο χλμ Πανοράματος-Θέρμης, τηλ. 2310 340361-2), δροσίσου Δευτέρα με Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 21:00. Η γενική είσοδος κυμαίνεται στα 5 ευρώ. Η ετήσια συνδρομή είναι στα 50 ευρώ. Για να μπει κάποιος στο κολυμβητήριο χρειάζεται self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, απαραίτητες είναι οι ιατρικές βεβαιώσεις από Παθολόγο ή Καρδιολόγο, και από Δερματολόγο.

Επίσης, προσφέρεται εξειδικευμένο πρόγραμμα με ειδικές ασκήσεις κάθετης κολύμβησης για ανακούφιση από πόνους μέσης και πλάτης, όπως επίσης πρόγραμμα γυμναστικής μέσα στο νερό (Aqua Aerobic), κατάλληλο για όλες τις ηλικίες άνω των 14 ετών. Μάλιστα, υπάρχουν προγράμματα μεταξύ 17:00 και 20:00 για παιδιά.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 1 Ιουλίου με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 21:30 και Σάββατο 9:30 – 16:30. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και λόγω της περιορισμένης δυνατότητας κάλυψης εγγραφών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν έγκαιρα τις καθημερινές, ώρες 09.00 π.μ. – 20.00 και να κάνουν την εγγραφή τους.

Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων – ανηλίκων – εφήβων, κινητικής αποκατάστασης, τμήματα ΑμεΑ, aqua aerobic και φυσικά κοινού.

Λόγω των συνθηκών και μέχρι νεοτέρας, για να μπορέσουμε να κολυμπάμε με ασφάλεια θα πρέπει να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις κολυμβητικές δεξαμενές, το οποίο προβλέπει ότι η χρήση του Κολυμβητηρίου θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο σας στο κολυμβητήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».
  • Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση.
  • Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC.
  • Όσοι είναι απαραίτητο να κολυμπούν σε ακριανή διαδρομή θα πρέπει να το δηλώνουν στην τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση.
  • Η διάρκεια κολύμβησης ορίζεται σε 60’.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων. Οι κανόνες υγιεινής αθλητών και αθλουμένων (ντους χρησιμοποιώντας υγρό σαπούνι) πρέπει να γίνεται πριν και μετά την προπόνηση στην οικία των αθλουμένων.
  • Κατά τα άλλα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και της Κ.Ο.Ε. και ότι δικαιολογητικά προβλέπονται βάση της τρέχουσας ΚΥΑ.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής 53, Καλαμαριά, τηλ. επικοινωνίας:  231 331 4293)

Λόγω των Υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί με τους παρακάτω όρους: Υπάρχει μία μόνον είσοδος και έξοδος στην αθλητική εγκατάσταση. Αυτή βρίσκεται στην πλευρά του πάρκινγκ του Ι.Ν. του Αγίου Αλεξάνδρου. Όλοι όσοι εισέρχονται καταγράφονται και θερμομετρούνται. Όλοι όσοι εισέρχονται φορούν μάσκες προσώπου. Στα αποδυτήρια, τηρείται αυστηρά ο αριθμός των 9 ατόμων ανά αποδυτήριο, και φροντίζουν όλοι να έχουν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους.

Το κολυμβητήριο διαθέτει ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, 50 μέτρων, με οκτώ διαδρομές, ισοθερμικό σκέπασμα(κουβέρτα) για την προστασία του νερού από το κρύο, όταν δεν λειτουργεί η πισίνα, δύο αποδυτήρια, κερκίδα 400 καθημένων.

Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Τιμές

2€ ανά ημέρα ή 30€ μηνιαίως

Προγράμματα μαζικού αθλητισμού: 30€/μήνας

Μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι και οι εργαζόμενοι στο δήμο καλαμαριάς πληρώνουν μισό αντίτιμο.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Η πισίνα της ΧΑΝΘ

Στην καρδιά της πόλης, η πισίνα της ΧΑΝΘ είναι μεγάλη και δημοφιλής. Το μήκος της είναι 25 μέτρα και έχει βάθος 1.80 μέτρα. Πληρεί όλους τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής και ελέγχεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Δύο φορές το μήνα, πραγματοποιείται έλεγχος καταλληλότητας του νερού της από το Εργαστήριο Υγιεινής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τις ώρες λειτουργίας της υπάρχει συνεχής επιτήρηση Ναυαγοσώστη. Ενώ τον χειμώνα την συναντάμε θερμαινόμενη, την επιλέγουμε και το καλοκαίρι που εφαρμόζει το θερινό της πρόγραμμα για το κοινό. Τα ωράρια ανανεώνονται συνεχώς και μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΧΑΝΘ. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πισίνα καθημερινά, σε διαφορετικές ώρες το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Η μηνιαία συνδρομή είναι στα 45,00€ και η τιμή ενιαίου εισιτηρίου στα 5,00€.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

*Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλ. 2316001000 εσωτ. 0821 & 0822

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα