Ελλάδα

Σάλος με αφίσα κατά των αμβλώσεων στο μετρό της Αθήνας!

Πλήθος αντιδράσεων και παρεμβάσεις.

Parallaxi
σάλος-με-αφίσα-κατά-των-αμβλώσεων-στο-μ-538055
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Δευτέρα σήμερα και για το μετρό της Αθήνας το οποίο από το πρωί ξεκίνησε τα δρομολόγια κατά το πρόγραμμά του με αρκετά, ωστόσο, προκλητικό… διαφημιστικό περιεχόμενο στο εσωτερικό των στάσεων. Το περιεχόμενο αυτό αφορούσε σε αφίσες νέας καμπάνιας κατά των αμβλώσεων και όπως όταν λογικό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα οι αφίσες κατά των αμβλώσεων είναι της πρωτοβουλίας «Αφήστε με να ζήσω», και αναγράφουν: «Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα χτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Μερικές από τις αντιδράσεις χρηστών του Twitter:

Έντονη ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ζητά εξηγήσεις.

«Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή, όχι επιβολή. Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων. Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα», γράψει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;», καταλήγει.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος έγραψε στο Twitter: «Υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στους σταθμούς δεν είναι η Αττικό Μετρό ΑΕ, η οποία είναι κατασκευαστική εταιρεία και ιδιοκτήτης των έργων, αλλά η ΣΤΑΣΥ ΑΕ που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο».

Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα πριν παρενέβησαν στο Μετρό του Μεταξουργείου, κολλώντας αφίσα με το μήνυμα «Τα σώματα μας μας ανήκουν» πάνω από τις προηγούμενες.

Στην ανάρτηση τους στο επίσημο λογαριασμό στο Facebook έγραψαν: «Τα σώματά μας, μας ανήκουν! Την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση. Εκκλησία και κυβέρνηση έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από τα σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από την νεολαία!».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα