ΣΑΡΜΑΚΟ: Μια ιστορία του βορρά στο 61ο ΦΚΘ

Την παγκόσμια πρεμιέρα της θα πραγματοποιήσει η ταινία που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου, της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σε σκηνοθεσία Μάρκου Παπαδόπουλου

Parallaxi
σαρμακο-μια-ιστορία-του-βορρά-στο-61ο-φκ-680947
Parallaxi

Την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στο  61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η ταινία Σαρμάκο: Μια Ιστορία του Βορρά – Sarmako: A Tale of the North που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου, της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Μάρκου Παπαδόπουλου.

Η ταινία συμμετέχει στο Ελληνικό Τμήμα και θα είναι διαθέσιμη για online προβολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 10:00 και για 24 ώρες, με κόστος 3€ ανά εισιτήριο. 

Η ταινία μας ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 1949. Λένε πως ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε, αλλά ακόμα οι άνθρωποι ζουν με τα τραύματά του. Ο τεκετζής Αντώνης ιδιοκτήτης του μαγαζιού «Μακεδονικόν», φροντίζει να κρατιέται μακριά από τα πολιτικά. Όμως, μια έκτακτη είδηση ξυπνάει ξανά το πιο σκληρό παιδικό́ του βίωμα. Καθώς μια δεκαετία και μια ολόκληρη εποχή́ τελειώνει, η κομπανία παίζει τα τελευταία της ρεμπέτικα τραγούδια, ενώ ήρθε η στιγμή για τον Αντώνη να κλείσει έναν παλιό ανοιχτό́ λογαριασμό́.

Ο σκηνοθέτης, Μάρκος Παπαδόπουλος, ζει στο Μπόχουμ Γερμανίας και εργάζεται ως σκηνοθέτης σε διάφορους τομείς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (Ruhr-Universität Bochum) εργαζόταν ως βοηθός σκηνοθέτη, κυρίως για τους Μίχαελ Φερχόφεν και Κρίστιαν Γκρούντλινγκ, ενώ στη συνέχεια δούλεψε ως συντάκτης σειρών στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Germany. Γύρισε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, στο οποίο σπούδασε και ο ίδιος κατά διαστήματα.

Η ταινία αποτελεί μια συνεργασία του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ, με την υποστήριξη του Ruhr-Universität Bochum της Γερμανίας.

Trailer: https://youtu.be/zWJWHwcyCms

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/Sarmako2020

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ – ONLINE SCREENING – SATURDAY 7/11 10:00

https://online.filmfestival.gr/film/sarmako-mia-istoria-tou-borra-sarmako-a-tale-of-the-north/?fbclid=IwAR1LBl-nt9_3dnZ16tS58Rr4X8kcnlMawaf-YJkyztrY7ymhpX1116w8w4I

ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Μάρκος Παπαδόπουλος

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Έλενα Κουτσού

Δ/νση Φωτογραφίας: Νίκος Κολιούκος

Color Correction: Merlin Jahn

Δ/νση Παραγωγής: Χριστίνα Τσακμακά

Μοντάζ: Μάρκος Παπαδόπουλος, Αγνή Ιωσηφίδου

Ηχητικός Σχεδιασμός: Κική Κουζούνια

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Χριστίνα Δαγκάκη, Δημήτρης Κρίκος, Δέσποινα Γκοροπούλου, Νίκος Πολοζιάνης, Ηλίας Μπερμπέρης, Στέφανος Καλτζίδης, Νίκος Κορεξιανός, Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής, Βάσω Βασιλειάδου, Αλέκος Τσολάκης κ.α. 

Διάρκεια: 115’

Χρώμα: Έγχρωμο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Έτος Παραγωγής: 2020

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα