Top

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για το Πολυτεχνείο – 5.500 αστυνομικοί στους δρόμους

Θεοδωρικάκος: Το Πολυτεχνείο πρέπει να εορταστεί ειρηνικά.

Parallaxi
ο-σχεδιασμός-της-ελασ-για-το-πολυτεχνε-813465
Parallaxi

 

Εικόνα αρχείου

Στα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που είναι δρακόντεια, συμμετέχουν περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φύλαξη των πανεπιστημίων, κυβερνητικών κτιρίων και πρεσβειών, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις ή και καταλήψεις. Ταυτόχρονα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία.

Από αέρος, ελικόπτερα και drones της ΕΛΑΣ θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ θα ελέγχονται ταράτσες κτιρίων, από όπου τα προηγούμενα χρόνια διάφορα άτομα πετούσαν μολότοφ και πλήθος αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έτοιμα να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό σημείων που θα μπορούσαν να κρύψουν κάποιοι “πολεμοφόδια”.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την έξαρση της εγκληματικότητας και την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη, ο υπουργός είπε ότι είναι και «πρέπει να είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός». Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε.

Για την παρουσία της αστυνομίας, ανέφερε ότι η δουλειά της ΕΛΑΣ είναι να συμβάλλει με τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να υπάρχει τάξη.

Όσον αφορά την έξαρση της εγκληματικότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, μετά το τέλος της καραντίνας, ήταν φυσιολογικό να υπάρξει απελευθέρωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την παρουσία της ΕΛΑΣ στις γειτονιές.

Γι’αυτό το σκοπό, μάλιστα, το υπουργείο διέθεσε 1000 πρόσθετους αστυνομικούς και αύξησε τα περιπολικά, τα οποία κάθε νύχτα από τις 12 πμ. έως τις 6πμ. θα βρίσκονται στις γειτονιές.

Όσον αφορά τις συμμορίες ανηλίκων, είπε ότι είναι ένα πολύ αρνητικό και ανησυχητικό φαινόμενο, όμως, η αστυνομία θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Τέλος, σχετικά με τον αστυνομικό από τα Τρίκαλα που φέρεται να ασέλγησε στην 4χρονη κόρη του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είπε, τέτοια άτομα δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛΑΣ και θα φύγει από το σώμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα