Ελλάδα

Σε απόγνωση διαβητικοί – Φάρμακο τους σε έλλειψη επειδή κάποιοι το παίρνουν για να χάσουν κιλά

Είναι τέτοια η ζήτηση του φαρμάκου, που ενώ το 2021 διατέθηκαν στην ελληνική αγορά περίπου 50.000 σκευάσματα, ο αριθμός αυτός επταπλασιάστηκε το 2022 φτάνοντας τις 362.000 - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
σε-απόγνωση-διαβητικοί-φάρμακο-τους-874865
Parallaxi

Την εύκολη και γρήγορη λύση για να χάσουν βάρος χρησιμοποιώντας τα σκευάσματα των διαβητικών επιλέγουν πολλοί την ώρα που αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη αναζητούν τα συγκεκριμένα φάρμακα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Είναι τέτοια η ζήτηση του φαρμάκου, που ενώ το 2021 διατέθηκαν στην ελληνική αγορά περίπου 50.000 σκευάσματα, ο αριθμός αυτός επταπλασιάστηκε το 2022 φτάνοντας τις 362.000.

Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι ενέσιμο και προορίζεται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις του, αφού φαίνεται να οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους.

Το θέμα δεν είναι άγνωστο και στον ΕΟΦ που με τις καταγραφές του για τις ελλείψεις στα φάρμακα εντοπίζει και στην Ελλάδα το πρόβλημα που παρουσιάζεται παγκοσμίως.

«Η ζήτηση των φαρμάκων για αδυνάτισμα έχει επταπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο»

Ο Χρήστος Ζούπας, παθολόγος και διευθυντής διαβητολογικής κλινικής, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα, λέγοντας πως αυτό είναι το μόνο φάρμακο μέχρι στιγμής που μπορεί να βοηθήσει πολύ στο αδυνάτισμα.

«Το συγκεκριμένα φάρμακα είναι πολύ σημαντικά και έχουν ιδιότητες που δεν τα είδαμε σε άλλα διαβητικά φάρμακα. Έγιναν μελέτες που έδειξαν πως τα φάρμακα αυτά είχαν πολύ ευεργετικές ιδιότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά που χορηγείται για την παχυσαρκία. Η ζήτηση των φαρμάκων αυτών με σκοπό το αδυνάτισμα έχει επταπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Η απώλεια βάρους του ύψους του 10% το χάνεις σε βάθος χρόνου αλλά και με διατροφή. Και εάν σταματήσει η αγωγή, τότε θα τα ξαναπάρει».

Ο Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, είπε στο LIVE NEWS πως η ζήτηση έχει επταπλασιαστεί μόλις σε έναν χρόνο. «Το φάρμακο αυτό δίνεται αφού δοκιμαστούν άλλα φάρμακα στους διαβητικούς. Και ξαφνικά έχουν αυξηθεί οι διαβητικοί. Το πρόβλημα είναι πως είχαμε ασθενείς που έπρεπε να συνεχίσουν την αγωγή τους με αυτό το φάρμακο και δεν μπορούσε να βρεθεί λόγω μεγάλης κατανάλωσής του».

Πηγη – newsit

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα