Top

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία-Τι λέει ο Στεργίου για τους αντιεμβολαστές γιατρούς

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
σε-ασφυκτική-πίεση-τα-νοσοκομεία-τι-λέ-506251
Parallaxi
Εικόνα unsplash

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία-Τι λέει η Γκάγκα

Σε δηλώσεις αναφορικά με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ λόγω του τέταρτου κύματος κορονοϊού προέβη η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος κεντρικού συμβουλίου Υγείας, αλλά και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατική Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είμαστε πλήρεις. Έχουμε 8 κλινικές που λειτουργούν για covid και 84 κρεβάτια μονάδας» ανέφερε η κυρία Γκάγκα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχουν μόνο 2 κρεβάτια κενά καθώς και πως οι κλίνες για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα λιγοστεύουν. «Έχουμε συνέχεια πίεση στο Σωτηρία, έχουμε σοβαρότερα περιστατικά όσο περνάει ο καιρός και έχουμε μετατρέψει τα περισσότερα κρεβάτια σε κλίνες covid».

Μάλιστα, συνέχισε δηλώνοντας πως μόλις 3 εκ των ασθενών που νοσηλεύονται, είναι εμβολιασμένοι. Όπως διευκρίνισε είναι σχετικά καλά στην υγεία τους ενώ όλοι τους έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νοσήματα) το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό όπως σε έναν υγιή.

Όσον αφορά τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, εκείνος ανέφερε ότι: «Οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι περίπου 10% το πολύ , οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι με βαριά προβλήματα υγείας και έχουν εμβολιαστεί νωρίς». Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου. «Το εμβόλιο μας φτιάχνει ”όπλα” με αντισώματα-κύτταρα, αν εγώ είμαι άτυχος και νοσήσω επειδή εκτεθώ σε μεγάλο ιικό φορτίο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ανεπαρκές», τόνισε.

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid tests και αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Στεργίου: Υπερ της αναστολής εργασίας αντιεμβολιαστών υγειονομικών

«Η αναστολή εργασίας υγειονομικών που ακόμη αρνούνται το εμβόλιο είναι και ώριμη και κρίσιμη και δίκαιη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, με αφορμή την απόρριψη από το ΣτΕ αιτήσεων υγειονομικών για πάγωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Στεργίου, είναι «στο πλάι των ασθενών και των ηλικιωμένων που δικαιούνται να προστατευθούν αλλά μόνοι τους δεν μπορούν» και «απέναντι σε εκείνους που ενώ μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο, δεν θέλουν».

Δύο δωρεάν self-tests για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές – Ποιοι τα δικαιούνται

Στην περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, προχωρά από σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test).

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ανακοινώθηκε η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού) Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Κορονοϊός: Προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα με πλαστά πιστοποιητικά

Πηγή: ΑΠΕ, ethnos.gr

Δείτε επίσης:

Αμβρόσιος: Έβγαλε ψεκαστήρι σε Ναό και έλεγε ότι έχει «φάρμακο» για τον κορονοϊό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα