Σε Αθήνα και Αίγινα τα γυρίσματα γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής, με την υποστήριξη του ΕΟΤ
Πρόκειται για μία πολύ υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον αγαπημένο του γαλλικού κοινού Francois Uzan
Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν στην Αθήνα και την Αίγινα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για την φωτογραφία»).
Πρόκειται για μία πολύ υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον αγαπημένο του γαλλικού κοινού Francois Uzan και πρωταγωνιστές τους ιδιαίτερα δημοφιλείς ηθοποιούς Thierry Jacques Gamblin και Claire Pascale Arbillot.
Η ταινία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Γαλλίας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα την δουν περισσότεροι από 10 εκατ. Γάλλοι θεατές, ενώ αναμένεται να προβληθεί ακόμα στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία κα.
Στο πλαίσιο αυτό, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, επισκέφθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής Benjamin Phuong Dung (Line Producer), Φένια Κοσοβίτσα (Line Producer) και Χριστίνα Λεκάκη (Production Coordinator). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών και ανακοινώθηκε πως η πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι προγραμματίζεται για το 2021.
Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκάκης βεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό της παραγωγής για οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτηθεί από τους τοπικούς φορείς του τουριστικού κλάδου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και στο στάδιο της προώθησής της.
Τα γυρίσματα της κομεντί «On sourit pour la photo» θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, σε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Κεραμεικός και το Παγκράτι, καθώς και σε χώρους πολιτισμού, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στόχος είναι να αναδειχθεί το δυναμικό πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας, η νέα ελληνική γαστρονομία, ο ελληνικός τρόπος ζωής, αλλά και οι άγνωστες πτυχές της Αττικής, όπως οι μαρίνες, η λίμνη της Βουλιαγμένης, τα οινοποιεία της, η κουλτούρα γύρω από την παραγωγή φιστικιού στην Αίγινα κά.
Πηγή: ΑΠΕ