Ελλάδα

Σε ισχύ από Δευτέρα ο νέος κανονισμός για τις πτήσεις

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι ταξιδεύουν.

Parallaxi
σε-ισχύ-από-δευτέρα-ο-νέος-κανονισμός-γ-419068
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Από αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, τίθεται σε ισχύ και εφαρμογή ο νέος κανονισμός, ο οποίος αφορά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σέγκεν. 

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι των διαβατηρίων και οι έλεγχοι διασταύρωσης των στοιχείων της ταυτότητας, θα διεξάγονται με χρήση βάσης δεδομένων.

Υπογραμμίζεται ότι όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, αλλά και τις πτήσεις από αλλά και προς χώρες εντός της Συνθήκης Σέγκεν, δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.

Εξαιτίας του αυξημένου χρόνου αναμονής που μπορεί να υπάρξει στον έλεγχο των διαβατηρίων, παρακαλούνται οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες εκτός της Συνθήκης Σέγκεν, να προσέξουν τα εξής:

  • Να φροντίσουν να βρίσκονται έγκαιρα στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, για να έχουν στην διάθεσή τους τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  • Να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριό τους, αντί της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, προς επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

Οι χώρες που ανήκουν στην Συνθήκη Σέγκεν, είναι οι εξής: Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία καθώς και η Φινλανδία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα