Σε ισχύ τα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο- Μάσκες και στην παραλία

Τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, στις 6 το πρωί.

Parallaxi
σε-ισχύ-τα-μέτρα-σε-πάρο-και-αντίπαρο-μ-641543
Parallaxi

Σε ισχύ είναι από σήμερα το πρωί, στις 6, τα νέα αυστηρότερα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ισχύσουν για 10 ημέρες έως και 24 Αυγούστου και ώρα 06.00.

«Τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους», είπε σε χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ΓΓΠΠ ανακοίνωσε:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», ανέγραφε πρόσφατο μήνυμα προς τους κατοίκους, καλώντας τους να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας.

Μάσκες και στην παραλία

Για χρήση μάσκας ακόμα και στις παραλίες σε Πάρο και Αντίπαρο έκανε χθες λόγο ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος εξαιτίας των εξελίξεων στα δύο νησιά.

«Όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομοί που είναι στο κόκκινο. Εκεί λοιπόν που υπάρχει και φαίνεται μέσα από την ποιοτική μελέτη των κρουσμάτων εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown – περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

https://parallaximag.gr/epikairotita/oures-chthes-to-apogevma-se-premiera-gnostou-tragoudisti-to-minyma-chardalia-sto-facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα