Top

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια- Νέα φωτιά κοντά σε οικιστικό ιστό στο Δασκαλειό

Καταγγελίες για εμπρησμό.

Parallaxi
σε-πλήρη-εξέλιξη-η-φωτιά-στα-βίλια-νέα-803519
Parallaxi

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που καίει για πέμπτη συναπτή ημέρα στην περιοχή των Βιλίων.

Με βάση την πυροσβεστική δεν απειλούνται αυτήν την ώρα οικισμοί.

Οι δυνάμεις δίνουν βάση στο μέτωπο που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Σκοπός να μην επεκταθεί η φωτιά στον κάμπο των Μεγάρων.

Σημειώνεται ότι, πρόκειται για δύσβατο σημείο.

Στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 166 οχήματα. Στη περιοχή βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα στα Βίλια.

Οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος, είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τις επίγειες δυνάμεις και αναμένεται η συνδρομή των εναέριων μέσων που θα ξεκινήσουν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Τα προηγούμενα 24ωρα η φωτιά έκαψε στο πέρασμά της έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι και Πανόραμα.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται από επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους.

Πυρκαγιά κοντά σε οικιστικό ιστό στο Δασκαλειό

Στο μεταξύ, νέα φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρος, στο Δασκαλειό της Κερατέας.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό και γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν καταγγελίες πως η φωτιά ξέσπασε από δύο φωτοβολίδες.

Επί τόπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες και 12 οχήματα. Η ΠΥροσβεστική ανακοίνωσε νωρίτερα τα ξημερώματα πως η πυρκαγιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Λαυρίου και Ανω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Θάλασσας και Μακεδονίας.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Η φωτιά στη Κερατέα ξέσπασε αφού πέταξαν φωτοβολίδες

Για την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Κερατέα ο Δήμαρχος έκανε λόγο για εμπρησμό.

Κυκλοφόρησαν κάποια βίντεο στο διαδίκτυο και πληροφορίες ότι αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν τα ξημερώματα στο σημείο είδαν κάποιες φωτοβολίδες που ενδεχομένως ήταν η αιτία που ξέσπασε η φωτιά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής μίλησε το πρωί στη τηλεόραση το ΣΚΑΪ για τη φωτιά που ξέσπασε στις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κατοικημένη περιοχή στην Κερατέα.

«Στις 02.00 τα ξημερώματα στη παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη», είπε ο κ. Δημήτρης Λουκάς.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στη παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα».

https://www.facebook.com/antonis.antonis.1232760/videos/1493752674296740

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα