Top

Σε Σλοβενία και Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης- Διαδοχικές συσκέψεις στο ΥΜΑΘ

Ένα γεμάτο 24ωρο θα έχει σήμερα, μία μέρα μετά τις πολιτικές εντάσεις του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός.

Parallaxi
σε-σλοβενία-και-θεσσαλονίκη-σήμερα-ο-μ-766036
Parallaxi

Ένα γεμάτο 24ωρο θα έχει σήμερα, μία μέρα μετά τις πολιτικές εντάσεις του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το πρωί, θα μεταβεί στη Σλοβενία όπου θα πάρει μέρος στο «Bled Strategic Forum 2021» και το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη.    

Στη Σλοβενία, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Σλοβένο ομόλογο του, Γιάνες Γιάντσα και τον πρόεδρο Μπορούτ Παχόρ, ενώ θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στο πλαίσιο του Bled Strategic Forum 2021.

Νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις 4μμ μέχρι τις 8μμ, στο κτίριο του ΥΜΑΘ, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και με αρμόδιους για τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ για να συζητήσει μαζί τους για την πολιτική συγκυρία και τις εξελίξεις γύρω από τον ανασχηματισμό, στο οποίο να σημειωθεί κανείς βουλευτής της Θεσσαλονίκης, εκτός του Σ.Καλαφάτη, δεν περιλαμβάνεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ακολούθως, ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τους εκπρόσωπους των οικονομικών και παραγωγικών φορέων, Επιμελητηρίων και Συνδέσμων, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα για την οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη φορολογική πολιτική, αλλά και τα αιτήματα των φορέων για συγκεκριμένες δράσεις στην περιοχή της Β. Ελλάδας.

Μετά τους παραγωγικούς φορείς, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και των Πανεπιστημίων ενώ στην τέταρτη και τελευταία σύσκεψη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων που έχουν αναλάβει σημαντικά έργα υποδομής στην πόλη, όπως το Μετρό, την ανάπλαση της ΔΕΘ, την Εγνατία Οδό κ.α., προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, θα μετέχουν επίσης οι υπουργοί  Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Εσωτερικών – Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα