Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζήρια – Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Παράλληλα, απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δάση της περιοχής του Έβρου για την πρόληψη πυρκαγιών.

Parallaxi
σε-ύφεση-η-φωτιά-στη-ζήρια-στο-σημείο-794777
Parallaxi

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

«Η φωτιά έκαψε ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας Ζήρια, με αποτέλεσμα, εκτός των περίπου 10 σπιτιών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές αρκετές ακόμα κατοικίες». Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, Γιώργος Ντίνος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής, αφού δεν έχει ξεκινήσει η επίσημη καταγραφή των ζημιών».

Ο Γιώργος Ντίνος, ο οποίος κατάγεται από την Ζήρια, σημείωσε παράλληλα, ότι «σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η φωτιά προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες, αλλά και σε αμπελοκαλλιέργειες με σταφίδα». Σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά στον παραλιακό οικισμό Λαμπίρι, που διοικητικά ανήκει στην Ζήρια, ο Γιώργος Ντίνος.

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης αλλά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη

Δύσκολες ώρες έζησε η Αιγιάλεια το Σάββατο με τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Ζήρια και έλαβε διαστάσεις με αποτέλεσμα να καούν σπίτια, φυσικός πλούτος και να εκκενωθούν χωριά. Στιγμές φόβου και αγωνίας και μια μάχη με την πύρινη λαίλαπα να δίνεται τόσο από επίγειες όσο και από εναέριες δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη στην παλιά και τη νέα Εθνική Οδό.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ζήριας, έχουν καεί. Παράλληλα, 16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι 15 με αναπνευστικά προβλήματα, ο ένας με εγκαύματα στο χέρι, με τους 8 από αυτούς (επτά με αναπνευστικά και ο άνθρωπος με τα εγκαύματα) παρέμειναν για νοσηλεία, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Σήμερα το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται ωστόσο η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ενώ ερευνώνται τα αίτια που την προκάλεσαν.

Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δάση της περιοχής για την πρόληψη πυρκαγιών

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου θα ισχύσει αύριο, με απόφαση περιφερειάρχη, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4) για τις περιοχές αυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ Thebest.gr/ pelop.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Μήνυμα του «112» και εκκένωση οικισμών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα