Σειρήνες στο Κίεβο και στην Οδησσό – Οι Ρώσοι αυξάνουν το ρυθμό των βομβαρδισμών

Νέο πακέτο κυρώσεων της Ευρώπης στη Ρωσία – Σοβαρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία - Όλες οι εξελίξεις

Parallaxi
σειρήνες-στο-κίεβο-και-στην-οδησσό-οι-893853
Parallaxi

Η Google ενημερώνει τους πολίτες της Ουκρανίας για αεροπορικές επιθέσεις

Η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των Air Raid Alerts για τα Android smartphones στην Ουκρανία, μια λειτουργία που θα ειδοποιεί τους χρήστες για επερχόμενες αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι προχώρησε στην ανάπτυξη του συστήματος μετά από έκκληση της Ουκρανικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με το υπάρχον σύστημα της χώρας. Όπως εξηγεί στο επίσημο blog ο αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης, Dave Burke, το σύστημα Air Raid Alerts εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του αντίστοιχου μηχανισμού ειδοποιήσεων για τους σεισμούς.

Στο ίδιο blog, η Google τονίζει πως θα συνεχίσει να περιορίζει την εμφάνιση ορισμένων κυβερνητικών μέσω ενημέρωσης της Ρωσίας στις πλατφόρμες της, ενώ έχει παύσει πολλές από τις εμπορικές δραστηριότητες της στη χώρα όπως τις διαφημίσεις, τις νέες εγγραφές στο Google Cloud, τα συστήματα πληρωμών στις υπηρεσίες της κ.ά.

Να σημειωθεί ότι οι δωρεάν υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των Google Search, Gmail και YouTube εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά στη Ρωσία.

Κραυγή Γιατρών Χωρίς Σύνορα -«Σε απελπιστική κατάσταση η Μαριούπολη, να αποφευχθεί αδιανόητη τραγωδία»

Η Μαριούπολη, ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στη νότια Ουκρανία, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους, βρίσκεται σε «απελπιστική» κατάσταση.

Αυτό διαμηνύει ένα στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), που ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια «αδιανόητη τραγωδία».

Η κατάσταση είναι «σχεδόν απελπιστική», είπε ο Στίβεν Κόρνις, ο επικεφαλής των MSF στην Ελβετία και ένας από τους συντονιστές των δράσεων της οργάνωσης στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου. «Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι (….) πολιορκούνται στην κυριολεξία», πρόσθεσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι πολιορκίες είναι μια μεσαιωνική πρακτική, απαγορευμένη από τους σύγχρονους κανόνες του πολέμου, και δικαίως», πρόσθεσε ο Κόρνις, προβάλλοντας τα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι.

Στη Μαριούπολη δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, παρουσιάζονται ελλείψεις στα τρόφιμα. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιάκοπα. Οι τοπικές στρατιωτικές αρχές εκτιμούν ότι 1.207 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη όμως, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους απολογισμούς, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερος αφού πολλά πτώματα παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.

«Προστατεύστε τους αμάχους» Ο Στίβεν Κόρνις υπενθύμισε ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει την προστασία των αμάχων και την κάλυψη των βασικών αναγκών τους: τρόφιμα, νερό, φάρμακα και «ασφαλώς, να μην τους εμπλέκουν στη σύρραξη».

«Όπως βλέπουμε, όχι μόνο στη Μαριούπολη αλλά επίσης, σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες που φτάνουν από το Χαρκίβ, το Ντνίπρο και άλλες περιοχές, δεν καταβάλλονται οι αναγκαίες προσπάθειες για να σωθούν οι άμαχοι», τόνισε. «Οδηγούμαστε πραγματικά σε μια αδιανόητη τραγωδία», προειδοποίησε, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι «είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί και πρέπει να αποφευχθεί».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περισσότερους από 100 εθελοντές στην Ουκρανία. Η οργάνωση κατάφερε να λειτουργήσει μια κινητή κλινική στην πόλη Βινίτσια σήμερα, στη δυτική Ουκρανία, για να φροντίσει τους αμέτρητους εκτοπισμένους που χρειάζονται περίθαλψη. Όμως η κυριότερη πρόκληση είναι κυρίως εκείνοι οι άνθρωποι που παραμένουν στις εμπόλεμες ζώνες.

«Υπάρχουν δεκάδες περιοχές όπου οι άμαχοι χρειάζονται κατεπειγόντως ιατρική περίθαλψη και απλώς δεν είμαστε ακόμη σε θέση να τους την προσφέρουμε», παραδέχτηκε.

Για τον Κόρνις, όπως και για όλον τον κόσμο, ο βομβαρδισμός του παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης ήταν «ένα πραγματικό σοκ για τη συνείδησή μας, για την ανθρωπιά μας». «Είναι πραγματικά απαράδεκτο, δεν υπάρχουν λόγια για να καταλάβει κανείς πώς μπορεί να επιτρέπεται κάτι τέτοιο στην εποχή μας», συνέχισε.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν είχαν προσωπικό σε αυτό το νοσοκομείο, όμως ορισμένοι συνεργάτες τους και οι οικογένειές τους έχουν αποκλειστεί στη Μαριούπολη. Κάποιοι καταφέρνουν ακόμη να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. «Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία αυτές τις επικοινωνίες και ανακουφιζόμαστε όταν παίρνουμε νέα τους και είναι καλά», είπε ο Κόρνις.

Όμως λόγω των συγκρούσεων η ομάδα δεν μπορεί να μεταφέρει βοήθεια στα νοσοκομεία και «αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά», κατέληξε.

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της Ευρώπης στη Ρωσία – Σοβαρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία

«Τα τρία σαρωτικά κύματα κυρώσεων και η επέκταση του πεδίου εφαρμογής τους αυτή την εβδομάδα έπληξαν πολύ σκληρά τη ρωσική οικονομία. Το 4ο πακέτο θα είναι ένα επιπλέον πλήγμα για το καθεστώς του Πούτιν»

Το τέταρτο πακέτο κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε επισήμως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ενώ η ανελέητη εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται, η ΕΕ και οι εταίροι μας στο G7 συνεχίζουν να εντείνουν την οικονομική πίεση στο Κρεμλίνο. Αύριο (Σάββατο), θα εισαγάγουμε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας και την εξάντληση των πόρων που χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο».

«Τα τρία σαρωτικά κύματα κυρώσεων και η επέκταση του πεδίου εφαρμογής τους αυτή την εβδομάδα έπληξαν πολύ σκληρά τη ρωσική οικονομία. Το 4ο πακέτο θα είναι ένα επιπλέον πλήγμα για το καθεστώς του Πούτιν. Η εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει» σημείωσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Οι κυρώσεις αναλυτικά όπως τις παρουσίασε η πρόεδρος της ΕΕ:

  1. Αρνούμαστε στη Ρωσία το καθεστώς του πιο ευνοημένου έθνους στις αγορές μας, ανακαλώντας σημαντικά οφέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. «Θα εργαστούμε επίσης για να αναστείλουμε τα δικαιώματα μέλους σε πολυμερή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα – έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλα δάνεια ή οφέλη από αυτά τα ιδρύματα» τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
  2. Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις στις ρωσικές ελίτ κοντά στον Πούτιν.
  3. Θα βεβαιωθούμε ότι το ρωσικό κράτος και οι ελίτ του δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, για να παρακάμψουν τις κυρώσεις.
  4. Απαγόρευση εξαγωγής οποιωνδήποτε προϊόντων πολυτελείας της ΕΕ από τις χώρες μας στη Ρωσία (σ.σ χαβιάρι, βότκα κλπ)
  5. Απαγόρευση εισαγωγής βασικών αγαθών στον τομέα σιδήρου και χάλυβα από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τέλος, θα προτείνουμε μια μεγάλη απαγόρευση νέων ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ολόκληρο τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας – από την εξερεύνηση έως την παραγωγή.

«Αυτή η κρίση είναι άνευ προηγουμένου. Και έτσι είναι η ενότητα και η ταχύτητα αντίδρασης που έχουν δείξει οι δημοκρατίες μας μέχρι τώρα. Η Ουκρανία θα επικρατήσει» διαμηνύει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Οι κυρώσεις Μπάιντεν

Την ανάκληση του καθεστώτος του «πιο ευνοημένου έθνους» για τη Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως σε διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν, καταφέρνοντας νέο σοβαρό οικονομικό πλήγμα στη Μόσχα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορευτούν οι εισαγωγές διαμαντιών, χαβιαριού και βότκας. Η επιβολή μεγάλων δασμών, αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά το ρωσικό εμπόριο στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι αργότερα σήμερα, μαζί με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, την G7, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα ανακοινώσουν από κοινού πολλά νέα βήματα για να πιέσουν τον Πούτιν και να κρατήσουν έναν ακόμη πιο υπεύθυνο για την επιθετικότητά του κατά της Ουκρανίας».

Κανένα σημάδι από τον Πούτιν να διαπραγματευτεί σοβαρά, λένε οι ΗΠΑ

Η Χάρις επιδοκίμασε τη Ρουμανία για την υποδοχή χιλιάδων ανθρώπων που διέφυγαν από τις μάχες στη γειτονική Ουκρανία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι είναι πρόθυμος να εμπλακεί στην διπλωματία  δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Ρουμανία, τρεις εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Χάρις επιδοκίμασε τη Ρουμανία για την υποδοχή χιλιάδων ανθρώπων που διέφυγαν από τις μάχες στη γειτονική Ουκρανία και είπε ότι η Ουάσινγκτον επαναξιολογεί συνεχώς τα επίπεδα υποστήριξης για τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τη δυναμική κατάσταση στο πεδίο.

Χωρίς αποτέλεσμα

«Από όλα όσα γνωρίζουμε και έχουμε δει, ο Πούτιν δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι εμπλέκεται σε σοβαρή διπλωματία», είπε η Χάρις σε συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις.

Η επίσκεψή της στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν απέφεραν αποτέλεσμα για την αποκλιμάκωση του πολέμου.

Ερωτηθείς εάν η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών της στη Ρουμανία, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος είπε: «Θα αξιολογούμε σε καθημερινή βάση τις ανάγκες που έχουμε για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε αυτή την περιοχή.

Θέλουν το ΝΑΤΟ

Ο Γιοχάνις υπογράμμισε κατά τις συνομιλίες του με την Χάρις, την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία η ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία το συντομότερο δυνατό . Το Βουκουρέστι ήταν ο δεύτερος σταθμός της Χάρις σε μια τριήμερη περιοδεία της σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Χάρις συνάντησε Πολωνούς ηγέτες και Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία χθες Πέμπτη και πρόσφερε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις εκκλήσεις για μια διεθνή έρευνα πιθανών εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας. Η επίσκεψή της στην Πολωνία έγινε εν μέσω ρήξης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας σχετικά με την προμήθεια πολεμικών μαχητικών στην Ουκρανία.

Βοήθεια για τη στέγαση

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα ζήτησε περισσότερη βοήθεια για στέγαση και σίτιση σε Ουκρανούς πρόσφυγες και είπε ότι ζήτησε από την Χάρις να επισπεύσει η Ουάσιγκτον τη διαδικασία για τους πρόσφυγες που επιδιώκουν να πάνε στις ΗΠΑ που ενδέχεται να έχουν οικογένεια εκεί.

Περίπου 1,43 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταφύγει στην Πολωνία από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 291.081 Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Ρουμανία.

Εικόνα: SOOC

Πάνω από 2,3 εκατ. πρόσφυγες

Συνολικά, περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία έως τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία έχουν προειδοποιήσει ότι έως και 5 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από την χώρα. Αυτό θα την καθιστούσε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμενόταν να υπογράψει αργότερα σήμερα νόμο για βοήθεια στην Ουκρανία σε πυρομαχικά και άλλες στρατιωτικές προμήθειες, καθώς και σε ανθρωπιστική υποστήριξη.

Διακόπηκε, λόγω των βομβαρδισμών, η εκκένωση του Ιζιούμ

Λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών διακόπηκε η προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων από την πόλη Ιζιούμ της ανατολικής Ουκρανίας μέσω του «ανθρωπιστικού διαδρόμου», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το Ιζιούμ παραμένει χωρίς ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό και τηλεφωνική σύνδεση», ανέφερε ο κυβερνήτης Όλεχ Σινεγκούμποφ.

Σε “απελπιστική κατάσταση” η Μαριούπολη, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Η Μαριούπολη, ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στη νότια Ουκρανία, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους, βρίσκεται σε «απελπιστική» κατάσταση, σύμφωνα με ένα στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), που ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια «αδιανόητη τραγωδία».

Η κατάσταση είναι «σχεδόν απελπιστική», είπε ο Στίβεν Κόρνις, ο επικεφαλής των MSF στην Ελβετία και ένας από τους συντονιστές των δράσεων της οργάνωσης στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου. «Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι (….) πολιορκούνται στην κυριολεξία», πρόσθεσε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι πολιορκίες είναι μια μεσαιωνική πρακτική, απαγορευμένη από τους σύγχρονους κανόνες του πολέμου, και δικαίως», πρόσθεσε ο Κόρνις, προβάλλοντας τα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι.

Στη Μαριούπολη δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, παρουσιάζονται ελλείψεις στα τρόφιμα. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιάκοπα. Οι τοπικές στρατιωτικές αρχές εκτιμούν ότι 1.207 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη όμως, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους απολογισμούς, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερος αφού πολλά πτώματα παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.

– Προστατεύστε τους αμάχους –

Ο Στίβεν Κόρνις υπενθύμισε ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει την προστασία των αμάχων και την κάλυψη των βασικών αναγκών τους: τρόφιμα, νερό, φάρμακα και «ασφαλώς, να μην τους εμπλέκουν στη σύρραξη».

«Όπως βλέπουμε, όχι μόνο στη Μαριούπολη αλλά επίσης, σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες που φτάνουν από το Χαρκίβ, το Ντνίπρο και άλλες περιοχές, δεν καταβάλλονται οι αναγκαίες προσπάθειες για να σωθούν οι άμαχοι», τόνισε. «Οδηγούμαστε πραγματικά σε μια αδιανόητη τραγωδία», προειδοποίησε, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι «είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί και πρέπει να αποφευχθεί».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περισσότερους από 100 εθελοντές στην Ουκρανία. Η οργάνωση κατάφερε να λειτουργήσει μια κινητή κλινική στην πόλη Βινίτσια σήμερα, στη δυτική Ουκρανία, για να φροντίσει τους αμέτρητους εκτοπισμένους που χρειάζονται περίθαλψη. Όμως η κυριότερη πρόκληση είναι κυρίως εκείνοι οι άνθρωποι που παραμένουν στις εμπόλεμες ζώνες.

«Υπάρχουν δεκάδες περιοχές όπου οι άμαχοι χρειάζονται κατεπειγόντως ιατρική περίθαλψη και απλώς δεν είμαστε ακόμη σε θέση να τους την προσφέρουμε», παραδέχτηκε.

Για τον Κόρνις, όπως και για όλον τον κόσμο, ο βομβαρδισμός του παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης ήταν «ένα πραγματικό σοκ για τη συνείδησή μας, για την ανθρωπιά μας». «Είναι πραγματικά απαράδεκτο, δεν υπάρχουν λόγια για να καταλάβει κανείς πώς μπορεί να επιτρέπεται κάτι τέτοιο στην εποχή μας», συνέχισε.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν είχαν προσωπικό σε αυτό το νοσοκομείο, όμως ορισμένοι συνεργάτες τους και οι οικογένειές τους έχουν αποκλειστεί στη Μαριούπολη. Κάποιοι καταφέρνουν ακόμη να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο. «Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία αυτές τις επικοινωνίες και ανακουφιζόμαστε όταν παίρνουμε νέα τους και είναι καλά», είπε ο Κόρνις.

Όμως λόγω των συγκρούσεων η ομάδα δεν μπορεί να μεταφέρει βοήθεια στα νοσοκομεία και «αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά», κατέληξε.

To YouTube μπλοκάρει παγκοσμίως όλα τα κανάλια με ρωσική χρηματοδότηση

Μπλοκάρει την πρόσβαση σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης

Το YouTube μπλοκάρει με άμεση ισχύ την πρόσβαση παγκοσμίως σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης.

Την ανακοίνωση έκανε η εταιρεία, επικαλούμενη μια πολιτική που απαγορεύει περιεχόμενο που διαψεύδει ή υποβαθμίζει καλά τεκμηριωμένα βίαια γεγονότα.

Η μεγαλύτερη σε χρήση υπηρεσία ροής βίντεο στον κόσμο, η οποία ανήκει στην Google της Alphabet Inc, ανέφερε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εμπίπτει πλέον στην πολιτική της για βίαια γεγονότα.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες της κοινότητας μας απαγορεύουν την άρνηση περιεχομένου, την διάψευση ή την υποβάθμιση καλά τεκμηριωμένων βίαιων γεγονότων και αφαιρούμε περιεχόμενο σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που παραβιάζει αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Φαρσάντ Σαντλό.

«Σύμφωνα με αυτό, με άμεση ισχύ, αποκλείουμε επίσης κανάλια YouTube που σχετίζονται με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, παγκοσμίως», συμπλήρωσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα