Σεισμός – Ελασσόνα: Τραυματίες και εγκλωβισμένοι σε χωριά

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ κυβερνητικό κλιμάκιο σπεύδει στην περιοχή.

Parallaxi
σεισμός-ελασσόνα-τραυματίες-και-εγκ-730427
Parallaxi

Δύο ελαφρά τραυματίες στο χωριό Δαμάσι από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας Δαμασίου. Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα Δαμασίου, την οποία έκλεισε η Αστυνομία.

Επίσης, στο Δαμάσι είχαμε πτώση μεσοτοιχίας σε σχολείο αλλά τα παιδιά είχαν προλάβει να βγουν από αυτό.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκκουρας είπε ότι «αυτή την στιγμή έχω φτάσει έξω από το σχολείο όπου έγιναν ζημιές. Ευτυχώς τα παιδιά δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι στο προαύλιο. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Δαμάσι».

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Κουνηθήκαμε για αρκετή ώρα. Αμέσως τα σχολεία εκκενώθηκαν και τα παιδιά συντεταγμένα πήγαν στα σπίτια τους. Το δημαρχείο είναι κλειστό, καθώς μετά το σεισμό έδωσα άδεια στους υπαλλήλους να πάνε στα σπίτια τους για να δουν εάν είναι καλά οι οικογένειες τους. Δεν έχουμε ζημιές στο δήμο μας», αναφέρει στο newsit.gr, ο δήμαρχος Φαρσάλων Ιορδάνης Εκσιόγλου.

Ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη η πυροσβεστική και κλιμάκιο του Δήμου συνεχίζοντας τις έρευνες για ζημιές.

«Ο σεισμός ήταν πολύ αισθητός. Όλο ο κόσμος έτρεξε να βγεις έξω από τα σπίτια του. Εγώ εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στο πρώτο όροφο του Δημαρχείου. Έχουμε μιλήσει με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν αναφέρει κάποιες ζημιές», λέει στο newsit.gr, o δήμαρχος Κιλελέρ, Αθανάσιος Νασιακόπουλος.

Σπεύδουν στο σημείο

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού. Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης. Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

Θεσσαλία-Σεισμός: Κλείνουν τα σχολεία σε όλο το νομό

Πληροφορίες για εγκλωβισμένο ζευγάρι στο Αμούρι

Ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα στη Δημοτική Κοινότητα Αμουρίου, κοντά στο Μεσοχώρι.

Με επιτυχία και καλά στη υγεία του απεγκλωβίστηκε νωρίτερα εγκλωβισμένο άτομο από τα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει κατολισθήσεις στην περιοχή Καστράκι αλλά και στην Εθνική Οδό Λάρισας- Ελασσόνας. Παράλληλα έχουν πέσει βράχια στο δρόμο Λάρισα-Ελασσονα στη Μελούνα. Μηχανήματα σπεύδουν στα σημεία.

Έχει γίνει διασπορά όλων των πυροσβεστικών οχημάτων και δυνάμεων της ΕΜΑΚ.

Την ίδια ώρα και ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς ετοιμάζεται να απογειωθεί στην περιοχή της Λάρισας για επιτήρηση από αέρος και το πλήρωμα του αν δει ζημιές από τον σεισμο να το αναφέρει.

Συμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για ζημιές ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να έχουν πέσει σπίτια

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές έχουν προκληθεί και απο την κατάρρευση καμπαναριών στον Τύρναβο ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κατέρρευσε τοίχος σε σχολείο στον οικισμό Δαμάσι.

Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης τόνισε πως τα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου Αμπελώνα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για τον σεισμό από τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Ντι Μάιο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Λάρισα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Τσαβούσογλου για τον σεισμό: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι “η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα” σε πιθανά προβλήματα από τη Σεισμική δόνηση 6,0 βαθμών που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 με προκαταρτικό επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Πληροφορίες: skai.gr, enikos.gr, newsit.gr, ΑΠΕ, ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα