Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Χτύπησε μήνυμα από το 112

2.500 σκηνές για τους σεισμόπληκτους – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα Πεδιάδας

Parallaxi
σεισμός-στην-κρήτη-χτύπησε-μήνυμα-από-822820
Parallaxi
Πηγή: cretalive.gr

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,8 Ρίχτερ συνεχίζεται.

Στο μήνυμα του 112 που εστάλη στις 15:35 επισημαίνονται τα εξής:

“Προειδοποιητικό μήνυμα από το υπουργείο Κλιματικής Κλίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ισχυρός σεισμός στην περιοχή σας με σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη. Μην μπαίνετε σε κτίρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από τον σεισμό”.

2.500 σκηνές για τους σεισμόπληκτους – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μινώα Πεδιάδας

Σχεδόν ολοσχερώς κατέστρεψε ο σεισμός το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώας Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης. Από το χτύπημα του Εγκέλαδου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, 11 άλλοι τραυματίστηκαν και τα περισσότερα σπίτια γκρεμίστηκαν.

Λίγες ώρες αφότου χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός των 5,8 R, ήρθε ως φυσική συνέπεια η είδηση της κήρυξης του Δήμου Μινώας Πεδιάδας Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από το σύνολο των σπιτιών της έδρας του δήμου, το Αρκαλοχώρι, μόλις δύο είναι αυτά που άντεξαν.

https://www.facebook.com/1031265681/videos/900309560887285/

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι, συμμετέχοντας στο έκτακτο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας και τοπικών φορέων, αρχών και πολιτικής προστασίας.

«Προχωράμε βήμα – βήμα», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ανακοινώνοντας την παροχή 2.500 σκηνών – οι 300 άμεσα – για να διαμείνουν όσοι δεν πρέπει και δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και όλη την ομάδα των τοπικών αρχόντων αποφάσισαν να στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου οι σκηνές

Όπως σημείωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, μετά την ολοκλήρωση της επιτόπιας επιθεώρησης, έχει δοθεί οδηγία οι πολίτες να μεταβούν σε ασφαλή σημεία και θα στηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου σκηνές όπου θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν απόψε 2.500 άτομα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι γίνονται επαφές για να βρεθούν ξενοδοχειακές μονάδες καθώς δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα χρειαστεί οι άνθρωποι να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους.

Πηγή: cretalive.gr /newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένας νεκρός από τον σεισμό στη Κρήτη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα