Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: Επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας με Ερντογάν

Η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός, μετέφεραν στον Τούρκο πρόεδρο, τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα του σεισμού -  Μηνύματα συμπαθείας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Parallaxi
σεισμός-στην-τουρκία-επικοινωνία-της-713089
Parallaxi

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την γείτονα χώρα αλλά και τη Συρία.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αλλά και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που εστάλη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερ το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο –και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Μηνύματα συμπαθείας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Τον βαθύτατο συγκλονισμό του από τον τραγικό θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολές του προς τον Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, καθώς επλήγησαν πολλές περιοχές της δικαιοδοσίας του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα