Ελλάδα

Self test: Πότε πρέπει να κάνουν οι μαθητές των σχολείων που έκλεισαν

Νέες ημερομηνίες.

Parallaxi
self-test-πότε-πρέπει-να-κάνουν-οι-μαθητές-των-819236
Parallaxi
Πηγή: SOOC

Σε self-test πρέπει να υποβληθούν οι μαθητές των σχολείων που είχαν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας.

Οι μαθητές έπρεπε να δηλώσουν τα αποτελέσματα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου μέχρι το πρωί της Δευτέρας, πριν δηλαδή επιστρέψουν στις τάξεις τους. Το αποτέλεσμα του τεστ δηλώνεται στο self-testing.gov.gr και εκδίδεται σχολική κάρτα.

Οι οδηγίες του υπουργείου, μάλιστα, είναι ότι το self test της Πέμπτης (14/10) έπρεπε να γίνει κανονικά και να δηλωθεί ακόμα και από τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα έμεναν κλειστά, ώστε να υπάρχει εικόνα του τί γίνεται με τα κρούσματα. Όσοι, λοιπόν, δεν έκαναν το self test της Πέμπτης, καλούνται να το κάνουν την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα (18/10) οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν νέο τεστ, το οποίο θα κληθούν να δείξουν στο σχολείο τους την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών-μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Η αποτελεσματική εφαρμογή της μάσκας σε διάφορα επίπεδα των εκπαιδευτικών βαθμίδων προϋποθέτει τη συνεκτίμηση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών και τη συστηματική εκπαίδευσή τους στις ορθές διαδικασίες εφαρμογής και απόρριψης όπως και την καθοδήγηση και ενεργητική επίβλεψη της συμμόρφωσης σε αυτές. Οι μαθητές προσέρχονται στα σχολεία με τα ατομικά δοχεία νερού και οι εκπαιδευτικοί θα επισημάνουν στα παιδιά να μην τα…μοιράζονται με συμμαθητές τους κάτι το οποίο πρέπει να κάνουν και οι γονείς.

Οι εκπαιδευτικοί rapid test προ Τρίτης και Παρασκευής

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι COVID-19, καθώς και όσοι δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποβάλλονται με δαπάνη τους σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου, rapid test) δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα και προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα