Ελλάδα

Self Test στα σχολεία: Αυτή θα είναι η διαδικασία

Τι αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της

Parallaxi
self-test-στα-σχολεία-αυτή-θα-είναι-η-διαδικασ-717561
Parallaxi

Πληροφορίες σχετικά με τα self test που θα διεξάγονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, έδωσε σε συνέντευξη της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι γυμνάσια και λύκεια θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Είχαμε συζήτηση την Παρασκευή με την επιτροπή, και παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το άνοιγμα σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνασίων και λυκείων. Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός, θα κάνει self test το πρωί της Δευτέρας και αν βγαίνει αρνητικό θα πηγαίνει στο σχολείο κανονικά».

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα κάνει στη συνέχεια μοριακό τεστ για τον κορονοϊό.

Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις κλπ, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας που άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα δημοτικά σχολεία.

«Είναι μια δυναμική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Συζητάμε κάθε βήμα με τους ειδικούς, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις τους και αυτή την εβδομάδα. Στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στη διά ζώσης εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι λύση ανάγκης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα