Διεθνή

Σιέρα Λεόνε: Έκρηξη βυτιοφόρου ξεκλήρισε ολόκληρη συνοικία – 131 οι νεκροί

Πώς προκλήθηκε η τραγωδία.

Parallaxi
σιέρα-λεόνε-έκρηξη-βυτιοφόρου-ξεκλήρ-841839
Parallaxi

Στη Σιέρα Λεόνε έγιναν τη Δευτέρα 10/11 οι κηδείες δεκάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη βυτιοφόρου, με τον νεότερο απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για συνολικά 131 νεκρούς, ενώ 63 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα ονόματα των θυμάτων που μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία έχουν αναρτηθεί στην είσοδο του του νοσοκομείου Connaught προκειμένου οι οικογένειές τους να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

Ο πρόεδρος Μπίο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος από χθες Δευτέρα.

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα βυτιοφόρο την Παρασκευή, την ώρα που αυτό βρισκόταν σε ένα πρατήριο βενζίνης σε μια βιομηχανική περιοχή του Φρίταουν.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε όλη τη γειτονική συνοικία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα είναι πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που παγιδεύτηκαν από τις φλόγες την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από το βυτιοφόρο.

«Θα κάνουμε τεστ DNA σε όλα τα πτώματα πριν την ταφή τους προκειμένου να έχουμε φακέλους για όλους τους νεκρούς», δήλωσε η Σίνε Καμάρα ιατροδικαστής.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του δρόμου από τον οποίο πέρασαν τα φέρετρα 85 ανθρώπων προκειμένου να φτάσουν στο νεκροταφείο που βρίσκεται λίγο έξω από το Φρίταουν.

Πριν την κηδεία χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Connaught, όπου μεταφέρθηκαν τα περισσότερα θύματα, για να αποχαιρετίσουν τους συγγενείς τους υπό μια δυσβάστακτη οσμή και εν μέσω ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα