Διεθνή

Σιγκαπούρη: Με ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης όσοι θα καταφθάνουν από συγκεκριμένες χώρες

Για να βεβαιωθούν ότι συμμορφώνονται με τους περιορισμούς της καραντίνας

Parallaxi
σιγκαπούρη-με-ηλεκτρονικές-συσκευές-402135
Parallaxi
Photo: Menglong Bao / Unsplash

Κάποιοι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στην Σιγκαπούρη, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης, για να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνονται με τους περιορισμούς της καραντίνας που ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι συσκευές, οι οποίες θα χρησιμοποιούν σήματα GPS και Bluetooth για να ανιχνεύουν αυτούς που τις φορούν, θα διανέμονται στους ανθρώπους που φθάνουν από συγκεκριμένες χώρες και θα επιτρέπεται να είναι έγκλειστοι στο σπίτι, παρά σε κρατικά κέντρα εγκλεισμού.

Παρόμοια μέτρα, δηλαδή η χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών για να ανιχνεύουν τις κινήσεις των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έχουν χρησιμοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ και την Νότια Κορέα.

Στην Σιγκαπούρη, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ενεργοποιούν την συσκευή όταν φθάνουν σπίτι. Έπειτα, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω της συσκευής. Κάθε προσπάθεια να φύγουν από το σπίτι ή να παραβιάσουν την συσκευή, θα ειδοποιεί τις αρχές.

Υπάρχουν ήδη αυστηρές τιμωρίες για την παράβαση της καραντίνας και των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι παραβάτες μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι 10.000 δολάρια Σιγκαπούρης (7.272$) ή φυλάκιση μέχρι έξι μήνες, ή και τα δύο. Η Σιγκαπούρη επίσης ανακάλεσε τις κάρτες εργασίας των ξένων που περιφρόνησαν τους κανόνες.

Η χώρα ανακοίνωσε 53.051 κρούσματα κοροναϊού, κυρίως λόγω της έξαρσης σε γεμάτους κοιτώνες μεταναστών εργατών, αν και τα εισαγόμενα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες μέρες.

Παρόλα αυτά, μόνο 27 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κοροναϊό στη Σιγκαπούρη.

Πηγή: The Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα