Σημαντικές εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τι ανέφερε χθες δικηγόρος.

Parallaxi
σημαντικές-εξελίξεις-στη-δίκη-της-χρυ-457822
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Για την επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ το 2013 στο Πέραμα έκανε λόγο χθες ο δικηγόρος Παναγιώτης Σαπουντζάκης, στο πρώτο μέρος της αγόρευσής του, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας.

Ειδικότερα, για οργανωμένο σχέδιο με στρατιωτική ακρίβεια, εγκλωβισμό θυμάτων από οπλισμένους δράστες και αποχώρησαν συντεταγμένα όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν νεκρός ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Μάλιστα, ο δικηγόρος σημείωσε ότι οι δράστες συστήθηκαν ως χρυσαυγίτες.

«Η Χρυσή Αυγή ήθελε να εξοντώσει βιολογικά τους ηγέτες του ταξικού σωματείου και αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούσαν τα κοντάρια με μεταλλικές απολήξεις που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο κεφάλι του Πουλικόγιαννη. Ήθελαν να τελειώσουν το Συνδικάτο και να ευνοήσουν εργοδότες με τους οποίους είχαν ήδη έλθει σε επαφή. Και αυτό γιατί το Συνδικάτο έκανε ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ζώνης και προσέκρουε στα εργοδοτικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος δεν δίστασε να επαναλάβει την «ανθρωποκτόνο πρόθεση» των δραστών, όταν η εισαγγελέας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη με το επιχείρημα ότι «αν πράγματι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό θα τον είχαν πετύχει».

Τέλος, όπως τόνισε ο Σαπουντζάκης, «η εισαγγελική πρόταση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η πάγια νομολογία προβλέπει ότι το μέγεθος της βλάβης ή ο χαρακτηρισμός αυτής από τον ιατροδικαστή δεν επηρεάζουν τον χαρακτηρισμό της σκοπούμενης βλάβης ως ανθρωποκτόνου».

Ο δικηγόρος αναμένεται να συνεχίσει την αγόρευσή του την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στο Εφετείο Αθηνών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα