Top

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία.

Parallaxi
σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στη-φώφη-γεν-835208
Parallaxi
ΠΗΓΗ: SOOC

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α΄ Νεκροταφείο.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Το φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Η σορός της κ. Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ταφεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής». Παράλληλα θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια. Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα, ημέρα της κηδείας, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα