Top

Σκεπτικισμός για το εμβόλιο-Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο Η εικόνα της πανδημίας την ίδια ώρα χθες «Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής» Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά της COVID-19 «είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής» και «να μην έχει αποτέλεσμα σε όλους», δήλωσε χθες Τρίτη η πρόεδρος της βρετανικής Δύναμης Κρούσης […]

Parallaxi
σκεπτικισμός-για-το-εμβόλιο-σοκαριστ-677133
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα της πανδημίας την ίδια ώρα χθες

«Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής»

Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά της COVID-19 «είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής» και «να μην έχει αποτέλεσμα σε όλους», δήλωσε χθες Τρίτη η πρόεδρος της βρετανικής Δύναμης Κρούσης για τα Εμβόλια Κέιτ Μπίνγκαμ.

«Ωστόσο δεν γνωρίζουμε καν αν θα έχουμε ποτέ ένα εμβόλιο. Είναι σημαντικό να επαγρυπνούμε κατά του εφησυχασμού και της υπεραισιοδοξίας», γράφει σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

«Η πρώτη γενιά εμβολίων είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να μην προλαμβάνουν την λοίμωξη παρά μάλλον να μειώνουν τα συμπτώματα και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά για όλους ή για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Η Μπίνγκαμ υπογράμμισε ότι η βρετανική Δύναμη Κρούσης για τα Εμβόλια αναγνωρίζει ότι «πολλά, ίσως και όλα αυτά τα εμβόλια μπορεί να αποτύχουν» και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν σε εμβόλια τα οποία αναμένεται να προκαλούν ανοσολογική απόκριση στον πληθυσμό που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η ίδια σημείωσε εξάλλου ότι η παγκόσμια δυνατότητα παρασκευής εμβολίων είναι ευρέως ανεπαρκής για τις δισεκατομμύρια δόσεις που χρειάζονται και ότι οι δυνατότητες παρασκευής του Ηνωμένου Βασιλείου ως τώρα είναι «εξίσου ανεπαρκείς».

Έρευνα επιστημόνων του Imperial College London, που δόθηκε νωρίτερα χθες στη δημοσιότητα, έδειξε ότι τα αντισώματα κατά του νέου κορονοϊού μειώθηκαν γρήγορα στον βρετανικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που υπονοεί ότι η προστασία μετά τη λοίμωξη μπορεί να μην διαρκεί για καιρό, πράγμα το οποίο αυξάνει την προοπτική μείωσης της ανοσίας στην κοινότητα.

Η εφημερίδα Telegraph έγραψε παράλληλα ότι η βρετανική κυβέρνηση επεξεργάζεται την υπόθεση το δεύτερο κύμα της COVID-19 να είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο.

Η Μέρκελ θέλει να κλείσουν όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια για να μπει «φρένο» στον κορωνοϊό

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, γράφει η εφημερίδα Bild.

Σχέδιο απόφασης για τη σύνοδο αυτή, το οποίο επικαλείται η Bild, αναφέρει ότι η Μέρκελ θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων για να κλείσουν και τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, προσθέτει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο γι’αυτό θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα.

Στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, συμπληρώνει η Bild.

Πλησιάζουν τους 90.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 5.942 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 643 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 89.814 νεκρούς επί συνόλου 901.268 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος έως ακόμη και κατά 50.000 από αυτόν των καταγεγραμμένων επισήμως.

Ισπανία: 267 θάνατοι και 18.418 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 267 ακόμη θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19.

Αυτός ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Ιβηρικής.

Στα 42 τα νέα κρούσματα στην Κίνα

Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη 42 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός αρκετά αυξημένος από τα 16 για τα οποία γινόταν λόγος την προηγουμένη, καθώς διαγνώστηκαν νέα στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, ενημέρωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας σήμερα.

Τα 22 από τα κρούσματα οφείλονται σε εντόπια μετάδοση και διαγνώστηκαν στη Σιντζιάνγκ, όπου αποκαλύφθηκε εστία στην Κασκάρ. Οι αρχές της περιφέρειας έκαναν επίσης λόγο για τον εντοπισμό 19 ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, των μισών από τις περιπτώσεις που καταγράφηκαν χθες σε όλη την ηπειρωτική Κίνα.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 — ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τα τέλη της άνοιξης — επί συνόλου 85.868 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι στον Καναδά

Ο Καναδάς, που πλήττεται σκληρά από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεπέρασε χθες το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19, κατά τα επίσημα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνουν καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πάνω από το 90% των θανάτων έχουν καταγραφεί στις δύο μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες επαρχίες της χώρας, στο Οντάριο (3.103 θάνατοι) και πάνω απ’ όλα στο Κεμπέκ (6.172 νεκροί), επίκεντρο της πανδημίας, που άρχισε να εξαπλώνεται στην καναδική επικράτεια τον Μάρτιο.

Ως το βράδυ χθες Τρίτη στον Καναδά είχαν καταγραφεί 10.001 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 222.670 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δείχνουν οι αριθμοί που συγκεντρώνουν τα δημόσια δίκτυα CBC/Radio-Canada και CTV.

Το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19 έχει ξεπεραστεί σε άλλες είκοσι χώρες παγκοσμίως, κατά τα δεδομένα που συλλέγει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναγνώρισε νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την κόπωση που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων και την σκλήρυνση των μέτρων σε όλη τη χώρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει κανένας ανάμεσά μας που να θέλει να έρχεται εδώ, για να δίνει συνεντεύξεις Τύπου με μάσκες, για να εξηγήσει (…) τα περισσότερα κρούσματα στα σχολεία μας, τους περισσότερους περιορισμούς που επιβάλλονται, που μας κατατρύχουν καθημερινά», είπε. Τα πράγματα «δεν θα είναι εύκολα», συνέχισε. «Τα Χριστούγεννα (…) έρχονται. Πιθανόν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν θα μπορούμε να μαζευτούμε με τις οικογένειές μας, ακόμα κι αν προσέχουμε στ’ αλήθεια, τις εβδομάδες που θα έρθουν. Όμως ίσως», συμπλήρωσε, αφήνοντας να διαφανεί πως διατηρεί κάποιες ελπίδες πως το δεύτερο κύμα θα αναχαιτιστεί.

«Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί», παρότρυνε ο Τριντό, διαβεβαιώνοντας πως «έρχονται εμβόλια» εναντίον του κορωνοϊού.

Ρωσία: Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι του θεάτρου Μπαλσόι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό

Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι του Κρατικού Θεάτρου Μπαλσόι της Ρωσίας, που αποτελούν το 3% και πλέον του δυναμικού του, μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής του θεάτρου Βλαντίμιρ Ουρίν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου για θέματα Πολιτισμού και Τέχνης παρά τω προέδρω.

«Το πρωινό μου σήμερα ξεκίνησε με την αναφορά ότι στο θέατρο ασθενούν 124 άτομα, δηλαδή ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 3% των εργαζομένων στο θέατρο Μπαλσόι. Είναι μεγάλος αριθμός», δήλωσε ο Ουρίν προσθέτοντας ότι μόνο μια παράσταση είχε αναβληθεί από την αρχή της σεζόν τον Σεπτέμβριο.

Ο διευθυντής του θεάτρου Μπαλσόι επισήμανε ότι μεταξύ των νοσησάντων είναι και ηθοποιοί και εργαζόμενοι που ανήκουν στο τεχνικό προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε αρκετά θέατρα της Μόσχας έχουν αναβληθεί οι παραστάσεις.

Μεξικό: Θετική στον κορωνοϊό η δήμαρχος της πρωτεύουσας

Η δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας Κλαούδια Σέινμπαουμ, στέλεχος της κεντροαριστερής παράταξης του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ενημέρωσε χθες Τρίτη πως διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαίωσε πάντως ότι αισθάνεται καλά και δεν έχει συμπτώματα του COVID-19.

Μέσω Twitter, η Σέινμπαουμ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας για τη διάγνωση και συνεχίζει να εργάζεται και να συντονίζει τις δραστηριότητες του δήμου εξ αποστάσεως.

Η Σέινμπαουμ εμφανίζεται συχνά δημόσια φορώντας μάσκα, κάτι που αποφεύγει ο Λόπες Ομπραδόρ. Καταβάλλει εξαρχής προσπάθεια να δείξει ότι η δημοτική αρχή παίρνει πολύ σοβαρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η 58χρονη πολιτικός θεωρείται από αναλυτές πιθανή διάδοχος του Λόπες Ομπραδόρ το 2024.

Η ανακοίνωση της Σέινμπαουμ ότι μολύνθηκε καταγράφηκε την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν πως η εξάπλωση του ιού εισέρχεται ξανά σε ανοδική τροχιά σε αρκετές μεξικανικές πολιτείες. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η πολιτεία Τσιουάουα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, επανέφερε στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού.

Το Σάββατο, γερουσιαστής του κυβερνώντος Κινήματος για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA) προστέθηκε στον βαρύ απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα (89.171 νεκροί ως χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας).

Νωρίτερα χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός, το οποίο θα συμπέσει με τον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών, το Σαββατοκύριακο.

Συναγερμός στην Ισπανία: Θλιβερό ρεκόρ με 267 θανάτους από κορονoϊό το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 267 ακόμη θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Αυτός ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.298 νεκρούς επί συνόλου 1.116.738 μολύνσεων στην ισπανική επικράτεια. Στην κορύφωση του πρώτου κύματος, στα τέλη Μαρτίου, η Ισπανία θρηνούσε σχεδόν 900 θανάτους καθημερινά.

Οι ισπανικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού όλη τη χώρα την 25η Οκτωβρίου προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας και επέβαλλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για 15 ημέρες από την 26η.

Βραζιλία: Τους 158.000 αγγίζουν οι θάνατοι

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 29.787 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 549 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,4 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αγγίζει τους 158.000 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Αυστηρότερα μέτρα στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία κλείνει νυχτερινά κέντρα και ντίσκο και η παράδοση μαθημάτων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνεται εξ αποστάσεως για δύο εβδομάδες από τις 29 Οκτωβρίου, καθώς η βαλκανική χώρα προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση ρεκόρ των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης την παρουσία θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις και ανέφερε πως κινηματογραφικές αίθουσες και θέατρα υποχρεώνονται να λειτουργούν στο 30% της χωρητικότητάς τους έως τις 12 Νοεμβρίου. Εστιατόρια θα πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό καθήμενων σε τραπεζοκαθίσματα σε έξι, μεταξύ άλλων περιορισμών.

Η χώρα ανακοίνωσε την Τρίτη 2.243 νέες μολύνσεις Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό. Περίπου 40.143 Βούλγαροι έχουν διαγνωστεί με την νόσο από τον Μάρτιο και 1.146 έχουν πεθάνει.

Ιταλία: Περισσότερα από πέντε δις ευρώ για νέα στήριξη των πολιτών

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να διαθέσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για νέα στήριξη των πολιτών που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα που εγκρίθηκαν πριν δύο ημέρες, λόγω κορωνοϊού.

«Υπέγραψα την απόφαση για την οικονομική αυτή στήριξη όταν επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι. Τα χρήματα θα σταλούν με τραπεζικό έμβασμα, όποιος έλαβε βοήθειες και την Άνοιξη θα έχει στα χέρια του την νέα αυτή βοήθεια, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Αν σεβαστούμε τα περιοριστικά μέτρα που εγκρίναμε, έχουμε καλές πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τον Δεκέμβριο με μια σχετική νηφαλιότητα, χωρίς ένα στρεσαρισμένο σύστημα υγείας. Διαφορετικά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανάγκη να αποφασίσουμε νέο lockdown, κάτι που πρέπει να αποφύγουμε», πρόσθεσε ο Κόντε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι με τους συνεργάτες του «καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια με στόχο να μην επιβληθούν νέοι φόροι, διότι επιθυμούν την κοινωνική ειρήνη».

Λιβύη: 11 θάνατοι και 752 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 752 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 11 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Στον αντίποδα, ακόμη 738 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν να φθάνει τους 32.253.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Λιβύη ανέρχεται σε 812 νεκρούς επί συνόλου 57.975 μολύνσεων.

Τα δεδομένα που ανακοινώνει το κέντρο ωστόσο δεν θεωρείται πως αποτυπώνουν πλήρως την επιδημιολογική κατάσταση στη Λιβύη.

Πλησιάζουν τους 90.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 5.942 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 643 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 89.814 νεκρούς επί συνόλου 901.268 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος έως ακόμη και κατά 50.000 από αυτόν των καταγεγραμμένων επισήμως.

Ξεπέρασαν τους 120.000 οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ινδία

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία είναι πλέον περίπου δέκα χιλιάδες λιγότερα από το ορόσημο των οκτώ εκατομμυρίων, καθώς το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 43.893 νέα, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία, με 7,99 εκατομμύρια διαγνωσμένες μολύνσεις, καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι 8,7 εκατομμύρια.

Ο ημερήσιος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε πτώση, μετά την κορύφωσή του τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί προειδοποιούν πως ενδέχεται να υπάρξει νέα επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές.

powered by Rubicon Project Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 θεωρούνται συγκριτικά λίγοι με δεδομένο το πλήθος των μολύνσεων και τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας, έχουν φθάσει μολαταύτα τους 120.010, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 508 ασθενείς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα