Ελλάδα

Η Σκιάθος κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στον ήρωα της

Στην αρχαία Ελλάδα τιμούσαν οι τόποι τους ήρωες τους που γύριζαν από πολέμους. Στην νέα στρώνουν δάφνες για τους παίκτες του Survivor.

Parallaxi
η-σκιάθος-κλίνει-ευλαβικά-το-γόνυ-μπρο-214186
Parallaxi

Σε μια ένδοξη τελετή υποδοχής του συνοδευόμενη από μια μεγάλη γιορτή στο Ανοιχτό Θέατρο της Σκιάθου οργανωμένη από την «Επιτροπή Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Σκιάθου», με ανάρτηση αφισών σε όλο το νησί με το πρόσωπο του Ντάνου, και με τα καταστήματα του νησιού να πουλούν μπλουζάκια που έγραφαν «Survivor Keep Calm And Meet Danos in Skiathos», το ιστορικό νησί των Σποράδων υποδέχτηκε χθες το λαϊκό του ήρωα.

Περίπου όπως οι Αρχαίοι Έλληνες υποδέχονταν κάποτε όσους επέστρεφαν από τους πολέμους και τους τιμούσαν. Σήμερα τα πρότυπα βέβαια είναι διαφορετικά και οι ήρωες των τηλεπαιχνιδιών αποτελούν τα νέα εθνικά είδωλα.

Ο Ντάνος αποτελεί για το νησί τη σημαντικότερη εν ζωή προσωπικότητα και βέβαια η ”πνευματική” λάμψη σκιάζει πια ακόμα και αυτή του Σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Άλλωστε στη μία περίπτωση μιλάμε για έργο ηρωϊκό στην άλλη για μερικά κείμενα βρε αδερφέ, και ας λέει ο Καβάφης ότι ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι «η κορυφή των κορυφών».

Το νησί παραλήρησε χθες βράδυ για τον νικητή του τηλεπαιχνιδιού ενώ είναι η χαρακτηριστική η φωνή γυναίκας, που την ώρα που φτάνει το κρις κραφτ με το Ντάνο αρχίζει να φωνάζει μόνη της Ντάνος Ντάνος μαλώνοντας τον υπόλοιπο κόσμο με τη φράση: Φωνάξτε καλέ!

Φανταζόμαστε ότι και ο Ντάνος θα επιστρέψει συμβολικά στο νησί του λίγη από την τιμή που του έκανε, δωρίζοντας πιθανά ένα μέρος από τα 100 χιλιάδες ευρώ του επάθλου του survivor και όσα θα ακολουθήσουν από δω και μπρος με τις εμφανίσεις του στα μπιτσόμπαρα και τα εμπορικά κέντρα της χώρας, πιθανά για την ανέγερση ενός ιατρείου, σχολείου κλπ. Τι, όχι;

Διαβάστε επίσης: Α ρε μάνα, δεν με έκανες Σπαλιάρα 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα