Ελλάδα

Σκοταδιστική επέμβαση στο ΚΘΒΕ: Ακροδεξιοί διέκοψαν παράσταση

Απίστευτο περιστατικό απόψε.

Parallaxi
σκοταδιστική-επέμβαση-στο-κθβε-ακροδ-419227
Parallaxi

Η απογευματινή παράσταση του έργου «Πυρκαγιές» είχε απόψε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ιερός Λόχος, που κάθονταν σε θέσεις θεατών, άρχισαν ξαφνικά να φωνάζουν συνθήματα κατά της παράστασης μέσα στο Βασιλικό Θέατρο.

Η παράσταση αναγκαστικά διακόπηκε για λίγα λεπτά και συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των μελών του Ιερού Λόχου.

Η οργάνωση, σε ανακοίνωση που δημοσίευσε, αναφέρει πως προχώρησε στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία επειδή η «συγκεκριμένη παράσταση βλαστημά τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης».

Στο θέατρο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά δεν προέβησαν σε προσαγωγές.

Ο διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης έγραψε στο fb:

Συμβαίνουν κι αυτά στη μικρή μας πόλη… Ευχαριστούμε τους 200 θεατές της σημερινής παράστασης που έδειξαν ξεκάθαρα ότι δε συμμερίζονται την άποψη περί λογοκρισίας στην Τέχνη. Η παράσταση συνεχίστηκε κανονικά.

O πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού:

Ο ακραίος φανατισμός, η λογοκρισία και η φασιστική νοοτροπία δεν θα περάσουν ούτε στο ΚΘΒΕ ούτε πουθενά. Έλεος πια με τους κάθε λογής ακροδεξιούς τραμπούκους. Και, δυστυχώς, η βλακεία είναι ανίκητη…

Ο ηθοποιός, μέλος του θιάσου, Χρίστος Στυλιανού:

Μια γυναίκα κοιτάζει στα μάτια τον βασανιστή της και του ζητάει συνειδητά να διασώσουν την αξιοπρέπεια. Κάποιοι κοιτάζονται μεταξύ τους και συνειδητά δεν “αντέχουν” να δουν μια παράσταση μέχρι το τέλος και να κρίνουν την ουσία. “Μάθε να γράφεις, μάθε να διαβάζεις, μάθε να μετράς, μάθε να μιλάς, μάθε να σκέφτεσαι. Μάθε.” ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Ουαζντί Μουαουάντ.

Οι ”Πυρκαγιές” είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του φετινού χειμώνα.

Διαβάστε την κριτική του Σάββα Πατσαλίδη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=W3iVucdf4bY

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα