Ελλάδα

Σκρέκας: Ανατιμήσεις στο ρεύμα εώς 2 ευρώ για 7 στα 10 νοικοκυριά

Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο οι θα καλύψουν τις ανατιμήσεις του ρεύματος και οι ιδιώτες πάροχοι όπως η ΔΕΗ.

Parallaxi
σκρέκας-ανατιμήσεις-στο-ρεύμα-εώς-2-ευρ-493530
Parallaxi

Ανατιμήσεις ένα έως δύο ευρώ το μήνα θα δουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τους τα νοικοκυριά μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης αλλά και της ΔΕΗ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» απηύθυνε σύσταση προς τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να συμβάλλουν αυτοί στην απορρόφηση των αυξήσεων και όπως είπε ήδη διαφημίζουν εκπτωτικά πακέτα στις τηλεοράσεις.

Εννιά ευρώ επιδότηση για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι ένα μέσο νοικοκυριό δεν ξεπερνά την κατανάλωση 300-600 κιλοβατώρων ρεύματος.  «Για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες υπάρχει επιδότηση της τάξης 9 ευρώ το μήνα και για τις επιπλέον 300 κιλοβατώρες ήρθε η ΔΕΗ και ανακοίνωσε νέες παρεμβάσεις. Ήδη προχωρούν σε αντιστάθμιση της ανατίμησης αυτού του διαστήματος έτσι ώστε ένα μέσο νοικοκυριό να μην δει μεγαλύτερες ανατιμήσεις από ένα-δύο ευρώ το μήνα». Όπως είπε ο υπουργός πάνω από 600 κιλοβατώρες θα υπάρχει κλιμάκωση πάλι όμως δεν θα τους φέρει την αναμενόμενη επιβάρυνση αν δεν είχαμε προβεί στην επιδότηση της κατανάλωσης.

Ο Έλληνας καταναλωτής 50% αγοράζει πιο φθηνά από την χονδρεμπορική τιμή της Ευρώπης

Η χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη αγγίζει τα 170 ευρώ την κιλοβατώρα ενώ ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει 110 ευρώ την κιλοβατώρα. Δηλαδή ο Έλληνας καταναλωτής 50% αγοράζει πιο φθηνά από την χονδρεμπορική τιμή της Ευρώπης. Ο κ. Σκρέκας έκανε έκκληση στους ιδιώτες να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουν και να αντισταθμίσουν για την πλειοψηφία των νοικοκυριών μέχρι την κατανάλωση των 600 κιλοβατώρων.

«Αυτό θα το δούμε και στα εμπορικά πακέτα από τους ιδιώτες παρόχους. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους ιδιώτες παρόχους τι τιμή θα πουλήσουν». Συνολικά το 72% των νοικοκυριών δεν ξεπερνά την κατανάλωση των 300 κιλοβατώρων το μήνα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα