Ελλάδα

Σκρέκας: Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα

Η μέση επιδότηση για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από του Δεκεμβρίου

Parallaxi
σκρέκας-κανένα-ευάλωτο-νοικοκυριό-δε-518061
Parallaxi

Ο Υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για το Δεκέμβριο, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας. Και υπογράμμισε ότι κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα στην «καρδιά του χειμώνα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ ακόμη και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτου λογαριασμού, υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15902 με τον οποίο γίνεται άμεσα η επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα νοικοκυριά, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μέση επιβάρυνση στον λογαριασμό ρεύματος για ένα νοικοκυριό, να μην ξεπερνάει το 15% μετά τα μέτρα στήριξης. Όσο για τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο κ. Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Αναφορικά με το πρόγραμμα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις «είναι τα μεγαλύτερα, σε αξία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Σημείωσε δε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία από τον Ιανουάριο θα επιδοτεί και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πηγή: in.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα