Ελλάδα

ΣΜΒΕ: Όχι στην καταστολή

"Σαν λειτουργοί της Τέχνης και του Πολιτισμού, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε έντονα το όργιο της καταστολής των ημερών μας." αναφέρουν.

Parallaxi
σμβε-όχι-στην-καταστολή-732968
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος παίρνει θέση και στέκεται απέναντι στην αστυνομοκρατία, στις συνεχείς στρατιωτικού τύπου εφόδους των δυνάμεων καταστολής στα πανεπιστήμια, στην αισθητική “κατρακύλας” των γεγονότων της Νέας Σμύρνης, όπως και στο καθημερινό πια ξύλο στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα αναφέρουν πως στέκονται στο πλευρό των φοιτητών, καθώς ο αγώνας τους αφορά σύμπασα την κοινωνία και το κοινό καλό.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η αστυνομοκρατία, οι συνεχείς στρατιωτικού τύπου έφοδοι των δυνάμεων καταστολής στα πανεπιστήμια, ο διάχυτος “τσαμπουκάς” σε βάρος του πολίτη, η αισθητική “κατρακύλα” των γεγονότων της Νέας Σμύρνης, όπως και το καθημερινό πια ξύλο στους δρόμους της Αθήνας μα και της Θεσσαλονίκης, μας επιβάλλουν ως εργασιακό πρωτοβάθμιο σωματείο, να πάρουμε θέση και να σταθούμε απέναντι.

Σαν λειτουργοί της Τέχνης και του Πολιτισμού, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε έντονα το όργιο της καταστολής των ημερών μας. Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα το οποίο βιώνουμε όλοι μέσα και έξω από τα σπίτια μας, επιβαρύνεται με πολιτικές αυταρχισμού και “βούρδουλα”.

https://www.facebook.com/syllogos.mousikon/posts/3121134901322157

Εμείς, η Τέχνη μας αλλά και ο Πολιτισμός συνολικότερα, εκτοπίζεται στο “πυρ το εξώτερον”. Δημοκρατικές ελευθερίες καθώς και ανθρώπινα δικαιώματα, “πάνε περίπατο” με πρόσχημα την ατομική μας ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των φοιτητών. Ο αγώνας τους αφορά σύμπασα την κοινωνία και το κοινό καλό. Η Δημοκρατία απειλείται. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα