Ελλάδα

Εικόνες που προβληματίζουν από συναυλία σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας

Οι θεατές κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα

Parallaxi
εικόνες-που-προβληματίζουν-από-συναυ-640639
Parallaxi

Τα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό εκτοξεύθηκαν και σύμφωνα με τους ειδικούς μόνο ανοδική θα είναι πορεία στη συνέχεια. Όλοι πλέον κάνουν λόγο για δεύτερο κύμα της πανδημίας και η προσοχή επικεντρώνεται σε όσους γύρισαν ή θα γυρίσουν από τις διακοπές τους και στην προσοχή που θα πρέπει να δείξουν στην επαφή τους με τους μεγαλύτερους σε ηλικία.Η χώρα χάνει σταδιακά  το αφήγημα του “ελληνικού θαύματος” στην αντιμετώπιση του ιού.

Πάρθηκαν και νέα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού, τα μπαρ κλείνουν στις 12 σε πολλές περιοχές της χώρας. Και ενώ ισχύουν όλα αυτά έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτήν την εικόνα. Εκατοντάδες άτομα σε ένα αμφιθέατρο για μία συναυλία. Δεν έχει σημασία ποιου καλλιτέχνη. Μάλλον όμως μία από τις τελευταίες που θα γίνουν ως τον Δεκαπενταύγουστο. Έρχονται άλλα πιο αυστηρά μέτρα μετά.

Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Δίον της Πιερίας, οι θεατές κάθονται σε μικρές αποστάσεις και πολλοί δεν φορούν μάσκα, ως όφειλαν σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα. Και είναι πραγματικά κρίμα για όσους τηρούν τα μέτρα και για τον έλεγχο που γινόταν κατά την είσοδο και τη διάρκεια της συναυλίας από τους υπεύθυνους να μη συμμορφώνονται με την πρόθεση των διοργανωτών για ασφάλεια και προστασία τους. Κατά την είσοδο τους γινόταν θερμιδομέτρηση, διανομή μασκών και απολυμαντικού από τους οργανωτές κάποιοι όμως αποφάσισαν να μην φορέσουν τη μάσκα.

Όσοι απειθαρχούν μετά θα γυρίσουν στο σπίτι τους και την επόμενη μέρα στη δουλειά τους. Θα φιλήσουν τα παιδιά τους και τους ηλικιωμένους γονείς. Και ο κορονοϊός θα κάνει το δικό του πάρτι…

YΓ. Χθες η Πιερία είχε ρεκόρ ημέρας για την περιοχή με 5 κρούσματα. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1084800295309161&id=100013376014548

https://www.facebook.com/PapakonstantinouV/videos/1727672370728613

Η απάντηση του Φεστιβάλ:

Σχετικά με σειρά διάσπαρτων ανυπόστατων δημοσιευμάτων για τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο αρχαίο θέατρο Δίου, δημοσιευμάτων που κινούνται στη λογική του εντυπωσιασμού και μόνον, ο Οργανισμός διευκρινίζει. Διοίκηση, παραγωγή, συνεργάτες και μεγάλος αριθμός εθελοντών καθώς και η ομάδα προστασίας της εταιρείας, μερίμνησαν και κατάφεραν απόλυτα την καθόλα επιτυχή ολοκλήρωση της συναυλίας.

Τηρήθηκε η εύρυθμη είσοδος και έξοδος του κοινού που έφερε διαρκώς την μάσκα προστασίας, οι αποστάσεις μεταξύ των καθημένων που δεν στάθηκαν όρθιοι στη διάρκεια της συναυλίας, δεν μετακινήθηκαν αδικαιολογήτως, πλην ελαχίστων μεμονωμένων περιπτώσεων, στις οποίες εκ μέρους του προσωπικού ασφαλείας γίνονταν οι σχετικές συστάσεις αντίθετα στη συντριπτική τους πλειοψηφία επέδειξαν σεβασμό στο χώρο και τον καλλιτέχνη. Τραγούδησαν τα διαχρονικά ακούσματα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που ως άριστος τραγουδοποιός κράτησε το κοινό σε επίπεδα μουσικής ιεροτελεστίας. Με το τέλος της εκδήλωσης θεατές και καλλιτέχνες συνεχάρησαν τον Οργανισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση της. Και σε όλους αυτούς προσθέτουμε την θετική καταγραφή του πορίσματος από την Ελληνική Αστυνομία.

Μεμονωμένα σχόλια και φωτογραφικές αποτυπώσεις που προσδίδουν διαφορετική εικόνα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού, Επιφυλασσόμαστε των νομικών μας δικαιωμάτων για συκοφαντική δυσφήμιση . Κάποια μάλιστα αγγίζουν τα όρια της προσβολής σε μια υποδειγματική διοργάνωση με ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων . Άλλωστε τα 1300 καταμετρημένα άτομα που υπήρχαν στο αρχαίο θέατρο, το οποίο μπορεί να υποδεχτεί πολύ περισσότερους από 3500 θεατές, δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ασφυκτικό συνωστισμό, όπως γράφουν κάποιοι ανεύθυνα. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου διαχρονικά σέβεται τον θεσμό που υπηρετεί και πάνω από όλα το κοινό και τους καλλιτέχνες που το τιμούν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους. Έτσι θα συνεχίσει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα