Διεθνή

Σολτς: Οριστικά στην Ουκρανία 14 Leopard 2

Οι ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα Leopard στη Γερμανία.

Parallaxi
σολτς-οριστικά-στην-ουκρανία-14-leopard-2-650677
Parallaxi

Ο Καγεκάλριος Όλαφ Σολτς έκανε στροφή 180 μοιρών, και υπό το βάρος των αντιδράσεων των Ευρωπαίων συμμάχων του και τις εκκλήσεις του Ζελένσκι, ενέκρινε την αποστολή των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Το θρίλερ με τα εν λόγω άρματα μάχης βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και μήνες, με τον Καγκελάριο να λέει απανωτά «nein» στο αίτημα του Ζελένσκι, που έκρινε κρίσιμη την παραλαβή τους για την απόκρουση της ρωσικής εισβολής. Λόγος για την επιφυλακτική στάση της κυβέρνησης Σολτς ήταν η αντίδραση που ίσως είχε η Ρωσία.

Τις πρώτες ανακοινώσεις έκανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ και ακολούθησε ο Καγκελάριος από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε, η Γερμανία θα διαθέσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Leopard 2-A6 και μάλιστα γρήγορα, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Πρόσθεσε πως η απόφαση αποτελεί το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας και «είναι σύμφωνη με τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό διεθνή συντονισμό».

Ο στόχος τώρα, είπε, είναι να συγκεντρωθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά και συντήρηση των αρμάτων.

Οι ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα Leopard στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα στην καγκελαρία, έπειτα από τη διαβεβαίωση ότι και οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 30 άρματα μάχης Abrams

Ο Όλαφ Σολτς είχε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι επιμένει στην «διατλαντική αρμονία» σε ό,τι αφορά την παράδοση αρμάτων μάχης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα