Ελλάδα

Σοβαρά ερωτηματικά από φωτογραφίες αστυνομίας-κουκουλοφόρων

Την ίδια ώρα σάλο προκαλεί η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο πλήθος στην Αθήνα, ακόμα και με γερανοφόρο όχημα.

Parallaxi
σοβαρά-ερωτηματικά-από-φωτογραφίες-α-985122
Parallaxi

Σοβαρά ερωτηματικά γεννούν φωτογραφίες τραβηγμένες κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Στις εικόνες διακρίνονται αστυνομικοί, στη γωνία Εγνατίας με Πατριάρχη Γενναδίου να βρίσκονται πλάι σε κουκουλοφόρους με καλυμμένα τα πρόσωπα που κρατούν στα χέρια τους πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.

Ποια είναι η σχέση αυτών των ανθρώπων με την αστυνομία και γιατί καλύπτονται με αυτόν τον τρόπο;

Την ίδια ώρα σάλο προκαλεί η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στο πλήθος στην Αθήνα, ακόμα και με γερανοφόρο όχημα.

Για το περιστατικό που έχει προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων κατάθεσε τη μαρτυρία του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

«Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο. Είχα μόλις ανέβει στο γραφείο μου, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή μου στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βγήκα στο μπαλκόνι για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης. Και παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα. Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ ο Νίκος Φίλης υπογραμμίζει «δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ’ τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω. Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: “θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις”. Έτσι εννοεί το “συγγνώμη” για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του; Σε κάθε περίπτωση η εξαχρείωση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΛΑΣ είναι σαφής. Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας».

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της αστυνομίας και ο υπουργός δημόσιας τάξης θα δώσει μια απάντηση για όλα αυτά…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα