Σοβαρή προειδοποίηση Τσιόρδα: Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας

Τι είπε σχετικά με τον κοροναϊό ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Parallaxi
σοβαρή-προειδοποίηση-τσιόρδα-μην-αγγ-560183
Parallaxi
Εικόνα: ΕΡΤ

Σε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα και με αφορμή αυτά, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, είπε τα εξής:

Aν η νόσος είναι «αντίστοιχη με το κοινό κρυολόγημα, δεν έχουμε ανοσία», καθώς και ότι το πιο συχνό σύμπτωμα είναι ο πυρετός και ακολουθούν ήπια συμπτώματα – πονόλαιμός, καταρροή και καταβολή, ενώ ο ιός φαίνεται πως επιδεινώνει την υγεία των ασθενών μετά την πέμπτη ή έκτη ημέρα.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε: «Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, δεν θα κολλήσετε επειδή πιάσατε το πακέτο ή το πόμολο της πόρτας, θα κολλήσετε επειδή πιάσατε το πρόσωπό σας, τη μύτη σας, τα μάτια σας, το στόμα».

Kατά τον ίδιο, περισσότερο κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι, όσοι αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά προβλήματα ή πάσχουν από διαβήτη. Οι έγκυοι δεν φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό αλλά στις ευπαθείς ομάδες εντάσσονται άτομα με κακοήθειες και άνθρωποι που παίρνουν ειδικά φάρμακα τα οποία μειώνουν την ανοσοποιητική άμυνά τους.

«Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη φάση με την μετάδοση στον πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένουμε αυτή την διασπορά και έχουμε τεράστια ατομική ευθύνη για τα μέτρα ατομικής υγιεινής που θα έπρεπε να τα εφαρμόζουμε όλοι ανεξαρτήτως του κοροναϊού».

Διαβάστε σχετικά: Τα «όπλα» για την προστασία (σου) από το νέο κοροναϊό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα