Ελλάδα

Στα 41 τα κρούσματα του γηροκομείου στην Αθήνα- Αγώνας δρόμου με περιοριστικά μέτρα σε Κύθνο, Χαλκίδα και Θήβα

Κλειστά είναι σήμερα τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και του Περιφερειακού Γραφείου Αθήνας

Parallaxi
στα-41-τα-κρούσματα-του-γηροκομείου-στην-619745
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι υγειονομικές αρχές  προκειμένου να  εντοπιστούν τα κρούσματα στο γηροκομείου στον Αγ. Παντελεήμονα  όπου προστέθηκε ακόμη ένα κρούσμα στα 40.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του πρώτου ασθενή και ιχνηλάτησης όλων των επαφών εκεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η λοίμωξη προέκυψε από τρεις εργαζόμενους νοσηλευτές του γηροκομείου. Την ίδια ώρα, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τέθηκε η Κύθνος. Παραμένει εν τω μεταξύ σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους πέντε οικισμών σε Θήβα και Χαλκίδα να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η Αττική είναι παντα στο επίκεντρο  καθώς το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 272 κρούσματα. Συνολικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  411 νέα κρούσματα, ενώ 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είχαμε 3 νέους θανάτους και έτσι τα θύματα είναι συνολικά 394.

Την ίδια ώρα «συναγερμός» σήμανε στο νοσοκομείο Σωτηρία, μετά τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων στο προσωπικό, σε τρεις γιατρούς και δύο νοσηλευτές. Τμήμα της θωρακοχειρουργικής έκλεισε για απολύμανση και οι 38 εργαζόμενοι στην κλινική υποβάλλονται σε τεστ Covid.

Κλειστά είναι σήμερα τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και του Περιφερειακού Γραφείου Αθήνας της υπηρεσίας, στην οδό Κατεχάκη, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορoνοϊού, σε διερμηνέα που συνεργάζεται με την Υπηρεσία.

Η ανησυχία επεκτείνεται και στην περιφέρεια καθώς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τέθηκε η Κύθνος. Μεταξύ άλλων, η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων. Τα μέτρα θα ισχύουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παραμένει επίσης σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους πέντε οικισμών σε Θήβα και Χαλκίδα να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αίρεται, ωστόσο, η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων προς την εργασία τους. 

Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και συνεχίζει τα τεστ και τις ιχνηλατήσεις, μετά την είδηση ότι 63χρονη, που διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό, είχε παρευρεθεί σε κηδεία στενού συγγενή της. Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, στην κηδεία είχαν παρευρεθεί περισσότερα από 200 άτομα.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα