Διεθνή

Στα σχοινιά ο Τζόνσον για τη φράση περί «στοιβαγμένων πτωμάτων»

Υπό πίεση ο Βρετανός πρωθυπουργός - Τι μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας

Parallaxi
στα-σχοινιά-ο-τζόνσον-για-τη-φράση-περί-483981
Parallaxi

μπορις τζονσον

Συνεχίζεται ο σάλος στη Βρετανία μετά την καταγγελία κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είπε σε σύσκεψη τον περασμένο Οκτώβριο «όχι άλλα γαμ… lockdown – ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες».

Από την πλευρά του ο Τζόνσον διαψεύδει ότι είπε την παραπάνω φράση ενώ και ο Υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, στον οποίο φέρεται να απευθυνόταν ο Πρωθυπουργός, είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι δεν άκουσε «να χρησιμοποιείται τέτοια γλώσσα».

Σύμφωνα με το ITV και τον Guardian, η φράση ειπώθηκε όχι κατά τη διάρκεια αλλά αμέσως μετά από την επίμαχη σύσκεψη, με τον κ. Τζόνσον να φωνάζει από ένα γραφείο.

Σημειώθηκε πάντως ότι η φράση ειπώθηκε σε στιγμή εκνευρισμού και ότι τελικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός διέταξε αργότερα και τρίτο lockdown.

Συγγενείς των θυμάτων της πανδημίας δήλωσαν ότι η φράση που αποδίδεται στον κ. Τζόνσον είναι «γροθιά στο στομάχι».

Την ίδια ώρα οι Times γράφουν ότι και σε παλιότερη σύσκεψη, το Σεπτέμβριο, ο Μπόρις Τζόνσον είχε πει ότι είχε μετανιώσει για το πρώτο lockdown και ότι προτιμούσε να αφήσει τον κορονοϊό «να θερίσει» παρά να επιβάλει κι άλλο lockdown, λόγω του οικονομικού πλήγματος που θα συνιστούσε.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα