Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Tα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών.

Parallaxi
σταϊκούρας-tα-ταμειακά-διαθέσιμα-της-χ-573823
Parallaxi

Στην κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας αναφέρθηκε μέσω ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «αυτή είναι η πρότασή μας. Όταν ήμουν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θεσμοθετήσαμε το ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια στελεχώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ανεξάρτητο συμβούλιο υποχρεώνεται πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού να κάνει έκθεση επί των στοιχείων. Εμείς προτείνουμε, μετά τις εκλογές, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα ώστε αυτό το ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο να υποχρεούται να κάνει κοστολόγηση των προγραμμάτων πριν από τις εκλογές, όπως γίνεται σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες».

«Εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους θεσμούς ώστε να κάνουν ορθή, ορθολογική αξιολόγηση και οι πολίτες να έχουν πλήρη και αντικειμενική εικόνα της κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων», πρόσθεσε ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέροντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «όχι μόνο κοστολογήθηκαν αλλά εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που απέστειλε το υπ. Οικονομικών στην ευρωπαϊκή επιτροπή, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. Άρα, εμείς λογοδοτούμε για το πρόγραμμά μας εντός και εκτός Ελλάδας και κοστολογείται από τους θεσμούς. Από πέρυσι το καλοκαίρι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς κανονικότητας, αφού έχει εξέλθει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που είχε μπει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, άσκησε κριτική στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από 80 δισ., είναι 83 δισ. ευρώ. Ως απάντηση στον κ. Τσίπρα που λέει ότι κάθε τρεις μήνες αλλάζουμε την κοστολόγηση των μέτρων του… Δεν αλλάζουμε την κοστολόγηση των μέτρων. Προσθέτει μέτρα με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο λογαριασμός».

«Υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει και πάλι η χώρα στα μνημόνια ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Σήμερα, η χώρα δανείζεται με χαμηλότερο κόστος απ’ ότι η Ιταλία. Και αυτό γιατί υπάρχει αξιοπιστία και σοβαρότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Όταν ο Τσίπρας λέει ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες παιδείας και υγείας, αυτά είναι μόνα τους πάνω από 9 δισ. ευρώ. Αποφεύγουν την κοστολόγηση. Ή με αοριστίες ισχυρίζονται ότι από κάπου θα έρθουν δισ. για να καλύψουν το δημοσιονομικό κόστος», πρόσθεσε ο ίδιος λέγοντας ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και καλύπτει όλη την ελληνική κοινωνία».

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα