Ελλάδα

Στα πανηγύρια στρέφουν τα βλέμματα τους οι επιδημιολόγοι

Μεγάλη είναι η ανησυχία των επιδημιολόγων για τις ασφυκτικές συνθήκες συνωστισμού που παρατηρούνται στα πανηγύρια.

Parallaxi
στα-πανηγύρια-στρέφουν-τα-βλέμματα-το-621982
Parallaxi

Μεγάλη είναι η ανησυχία των επιδημιολόγων για τις ασφυκτικές συνθήκες συνωστισμού που παρατηρούνται στα πανηγύρια, καθώς ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης τοπικής διασποράς του ιού πάντοτε ελλοχεύει.

Σε πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε μάλιστα στην Αλίαρτο του Βόλου, ο κόσμος χόρευε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ το χορό έσερναν τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι.

Στην Αλίαρτο της Βοιωτίας, με βουλευτές να σέρνουν το χορό μπροστά σε εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, και στο Γουδί στο κέντρο της Αθήνας με τη Γωγώ Τσαμπά να ξεσηκώνει τον κόσμο και να συντηρεί το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το μόνο που φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν και στις δύο περιπτώσεις είναι ο κοροναϊός και τα μέτρα προφύλαξης για την εξάπλωσή του. Οι επιστήμονες μπορεί να προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος παραμένει αλλά οι εικόνες συνωστισμού στα δύο τελευταία πανηγύρια που έγιναν βάζουν σε σκέψεις.

Για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πανηγύρι που διοργανώθηκε στο Γουδή μίλησε στο Star, η Γωγώ Τσαμπά. Η γνωστή ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών εξέφρασε τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στο πανηγύρι σημειώνοντας: «Σε ένα πανηγύρι που πάμε δεν μπορεί να είναι από το εξωτερικό κάποιος , στην ουσία είναι οικογένειάς από τον ίδιο τόπο από τις ίδιες γειτονιές, από το ίδιο χωριό, άρα δε μιλάμε για κάτι ξένο. Και το πανηγύρι αυτό είναι, δηλαδή θα πιαστεί η παρέα. Εσείς που είστε από τη Θεσσαλονίκη πχ δε θα πιαστείτε να χορέψετε με έναν ξένο θα έχετε έρθει με παρέα και θα χορέψετε, τη δική σας παρέα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στην αρχή δε σηκώθηκε καν ο κόσμος να χορέψει. Σηκωθήκανε στα τραπέζια τους και μετά ξέφυγε λίγο για…μπορεί να συνέβη για πέντε λεπτά , δέκα βαριά λίγο η νεολαία και πάλι ήταν πηγαδάκια πηγαδάκι, δε νομίζω να κάνανε τόσο κακό. Είναι και λίγο το ποτό και λίγο ο ενθουσιασμός , σηκωθήκανε και χορέψανε, επικράτησε και για 20 λεπτά αυτό το πράγμα , επικράτησε. Δε νομίζω ότι είναι λόγος για να κλείσουν πάλι τα πανηγύρια. Θα γίνει διασπορά του ιού στα πανηγύρια. Κανένα πρόβλημα Κλείστε τα! Στηρίξτε όμως όλον αυτό τον κόσμο , δεν είναι μόνο οι μουσικοί».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα