Ελλάδα

“Στάσιμο” το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης

Αυξητικές τάσεις σε Ιωάννινα, Ηράκλειο και Αττική

Parallaxi
στάσιμο-το-ιικό-φορτίο-του-sars-cov-2-στα-αστ-866987
Parallaxi

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 24-30 Ιανουαρίου 2022, σε σχέση με την εβδομάδα 17-23 Ιανουαρίου 2022. Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις έντεκα περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε τέσσερις από τις έντεκα.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-29%) και στην Πάτρα (-82%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (-16%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+30%) και στο Ηράκλειο (+61%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (+22%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στα Χανιά (-5%), στην Αλεξανδρούπολη (-8%), στη Λάρισα (-10%) και στη Θεσσαλονίκη (-10%). Στην Κέρκυρα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων ήταν ανιχνεύσιμο. Δεν ήταν όμως δυνατός ο υπολογισμός της εβδομαδιαίας μεταβολής αυτού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δεν εξετάστηκαν δείγματα αστικών λυμάτων από την πόλη της Κέρκυρας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα