Ελλάδα

Στη «φάκα» οι «Ροζ Πάνθηρες» για τη μεγάλη ληστεία της Rolex

Πώς έκλεψαν τα πανάκριβα ρολόγια

Parallaxi
στη-φάκα-οι-ροζ-πάνθηρες-για-τη-μεγ-932400
Parallaxi

Τους δράστες της μεγάλης ληστείας στο κατάστημα της Rolex στις 20 Δεκεμβρίου κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι Αρχές, συλαμβάνοντας δύο από τα μέλη της οργάνωσης. Έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρεις, οι οποίοι αναζητούνται.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο κατάστημα και να αφαιρέσουν 24 πολυτελη ρολόγια, με την αξία τους να ξεπερνά τις 135.00 ευρώ.

Ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers.

Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο “smash and grab” ή διαρρήξεις με την μέθοδο “ram and raid”.

Για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας, αφαίρεσαν δύο μοτοσικλέτες, προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (πιστόλι, σφυρί, μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους), διέμειναν σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα για χρονικό διάστημα ελάχιστων ημερών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως «ορμητήριο», για τις μετακινήσεις τους πριν και μετά την τέλεση της ληστείας χρησιμοποίησαν οχήματα, τα οποία δεν ανήκαν σε αυτούς, ενώ τρεις εξ’ αυτών εισήλθαν στην Ελλάδα και παρέμειναν σε αυτή το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την τέλεση της ληστείας και εξήλθαν από αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την διάπραξή της.

Ποια τα μέλη των Pink Panthers – Οι ρόλοι των συλληφθέντων

Μετά από μήνες ερευνών οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με τη ληστεία στη Rolex, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραιά και στον Γέρακα, συνελήφθησαν δύο 35χρονοι, εν’ω ταυτοποιήθηκαν ένας 47χρονος, ένας 48χρονος και ένας 63χρονος.

Ο ένας εκ των δύο, απειλούσε με πιστόλι τον υπάλληλο του καταστήματος και τον ιδιωτικό φύλακα security, δίνοντάς τους εντολές στα ελληνικά, ώστε να θεωρηθεί ότι η εγκληματική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από ημεδαπούς δράστες αποπροσανατολίζοντας τις έρευνες των διωκτικών Αρχών. Προσέγγισε και διέφυγε από το χώρο της ληστείας με μία από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες ενώ ακολούθως φυγάδευσε μέχρι το «κρησφύγετο» τον 48χρονο.

Ο άλλος 35χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ημεδαπού και αλλοδαπών, συμμετείχε στις κλοπές των μοτοσυκλετών και μίσθωσε το κατάλυμα που διέμειναν οι «εισαγόμενοι» δράστες. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, παρέμεινε εξωτερικά του καταστήματος, επιτηρώντας το χώρο και ακολούθως συνέδραμε στη διαφυγή του 47χρονου από την Αττική. Αποτελεί και αυτός ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers», με διασυνδέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 47χρονος αλλοδαπός, πριν τη ληστεία συμμετείχε στις δύο κλοπές μοτοσυκλετών, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα τέλεσης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, με τη χρήση σφυριού, έθραυσε τις βιτρίνες και τις προθήκες του καταστήματος και αφαίρεσε τα ρολόγια. Ο συγκεκριμένος αποτελεί ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers» με διασυνδέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που βοήθησε στην άμεση διοχέτευση των κλεμμένων ρολογιών σε ένα εκτεταμένο δίκτυο κλεπταποδόχων σε διάφορες χώρες ώστε να μην εντοπιστούν.

Ο 48χρονος αλλοδαπός ήταν αυτός που επιτέθηκε και ακινητοποίησε στο πάτωμα τον υπάλληλο security του καταστήματος ώστε να μην αντιδράσει κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Ο 63χρονος αλλοδαπός λειτούργησε ως ο «Δούρειος Ίππος» της οργάνωσης για την είσοδο των συνεργών του στο κατάστημα, καθώς εκμεταλλευόμενος την εικόνα ανήμπορου ηλικιωμένου ατόμου, κατάφερε με επιδέξιες κινήσεις, να πείσει τον υπάλληλο security να κρατήσει για περισσότερη ώρα ανοικτή την πόρτα του καταστήματος, με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του καταστήματος οι συνεργοί του.

Σημειώνεται ότι, ο 47χρονος, ο 48χρονος και ο 63χρονος, εισήλθαν στη χώρα μας με αποκλειστικό σκοπό την τέλεση της ληστείας και αποχώρησαν σχεδόν αμέσως μετά από αυτή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 950 ευρώ,
 • 5 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία ένα μεγάλης αξίας,
 • είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά τη διάρκεια της ληστείας,
 • περούκα και ζευγάρι γάντια,
 • κράνος μοτοσικλέτας,
 • 4 φυσίγγια,
 • ζυγαριά ακριβείας,
 • συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μικτού βάρους 6,9 gr.
 • νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 5,7 gr.
 • ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, αμφιβόλου γνησιότητας
 • συσκευή αποθήκευσης δεδομένων USB,
 • 6 στέλεχη καρτών SIM
 • σουγιάς χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 14 cm,
 • 6 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων,
 • διάφορα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης, υπεύθυνες δηλώσεις, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων κ.λ.π.

Οι μοτοσικλέτες που κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, βρέθηκαν την 20η και 29η Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα