Ελλάδα

Στη μάχη με τις φλόγες ο Νομός Κοζάνης – Τι συμβαίνει στα Γρεβενά

Οι τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Parallaxi
στη-μάχη-με-τις-φλόγες-ο-νομός-κοζάνης-797177
Parallaxi
Πηγή: kozanilife.gr

Ο Νόμος της Κοζάνης τις τελευταίες ημέρες δίνει τη δική της μάχη με τις φλόγες από την Κυριακή 1 Αυγούστου που ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες, δίνουν μια κυριολεκτική μάχη με τις φλόγες, ενώ σε όλες τις πυρκαγιές συνδράμουν μηχανήματα ΟΤΑ, δυνάμεις του στρατού και εθελοντές, ενώ στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται και Αστυνομικές δυνάμεις για οτιδήποτε χρειαστεί.

Πεντάλοφος Κοζάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Η φωτιά ξεκίνησε την Κυριακή 1 Αυγούστου ενώ μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί πάνω από 300 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη με 17 υδροφόρα και 80 άντρες, ενώ δεν φαίνεται να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ζωοδόχος Πηγή Κοζάνης

Ταυτόχρονα την Τρίτη 3 Αυγούστου, μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης στο όρος Βέρμιο, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η κατάσταση το πρωί της Παρασκευής μοιάζει να είναι καλύτερη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, όμως ο κίνδυνος για αναζωπύρωση παραμονεύει.

Γρεβενά

Δεν κάηκαν τα χωριά των Γρεβενών που εκκενώθηκαν, Κέντρο, Νησί , Αγαλαίοι, Νεοχώρι, Δίπορο και Σαρακήνα, αλλά ο κίνδυνος παραμένει αφού το μέτωπο δεν έχει σβηστεί. Είναι ακόμα σε εξέλιξη χωρίς να δοθεί μερικός έλεγχος με τους ανέμους το μεσημέρι που γυρνούν σε ΒΔ να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι ανά πάσα στιγμή.

Οι κάτοικοι παραμένουν ασφαλείς στην μαθητική εστία και την φοιτητική που άνοιξε με πρωτοβουλία του πρύτανη.

Εννιά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Βεντζίων και επιχειρούν για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Παράλληλα πολλά αγροτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για να σωθούν τα χωριά.

Σαραντάπορο

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στο Σαραντάπορο, που η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου, στα όρια του Νομού Κοζάνης- Λάρισας, όπου αρχικά στάλθηκαν δυνάμεις της Π.Υ Κοζάνης, ενώ μετέπειτα επιλήφθηκε η Π.Υ. Θεσσαλίας. Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Για τις πυρκαγιές της Αττικής όπως δήλωσε ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας, θα πάνε ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μεγάλη προσοχή από τον κόσμο στις δραστηριότητες του. Αυτή τη στιγμή καίγεται όλη η Ελλάδα. Τόσες δυνάμεις, τόσες καταστροφές, τόση κούραση. Βρισκόμαστε στις πυρκαγιές από την Δευτέρα με απίστευτη αυτοθυσία, τουλάχιστον να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Πηγή: kozanilife.gr / prlogos.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα