Ελλάδα

Στην δημοσιότητα video από την μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Parallaxi
στην-δημοσιότητα-video-από-την-μεταγωγή-τω-316034
Parallaxi

Στην δημοσιότητα έδωσαν τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, video από την χθεσινή μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Στις εικόνες φαίνονται οι δύο στρατιωτικοί να οδηγούνται με χειροπέδες στο μεταγωγικό λεωφορείο, συνοδευόμενοι από αξιωματικούς κάθε ένας από αυτούς.

Χθες, απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ σύμφωνα με την τουρκική Milliyet, στις καταθέσεις τους οι στρατιωτικοί δήλωσαν πως πέρασαν τα σύνορα ξεκάθαρα κατά λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ενώ έχει ενδιαφέρον -σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδονται- τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο Άγγελος Μητρετώδης για την στιγμή της σύλληψής τους:

«Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Αν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και εκείνοι κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Από την πλευρά του και το απόσπασμα από την κατάθεση και του Δημήτρη Κούκλατζη που βλέπει το φως της δημοσιότητας κινείται στην ίδια γραμμή:

«Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά και στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι αυτό απορώ με όσα συμβαίνουν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα