Διεθνή

Στην Ελλάδα σήμερα ο Μελβούτ Τσαβούσογλου

Τα επτά ζητήματα που θα θέσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Parallaxi
στην-ελλάδα-σήμερα-ο-μελβούτ-τσαβούσο-378826
Parallaxi

Τσαβούσογλου

Στην Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, θα καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη προς το μεσημέρι συνοδεία δημοσιογράφων, οι οποίοι θα καλύψουν την επίσκεψή του στη Θράκη, αλλά φυσικά και στην Αθήνα.

Στην Αθήνα ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα καταφθάσει το απόγευμα. Εκεί αναμένεται να δειπνήσει ιδιωτικά με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο ίδιος θα βρίσκεται στη χώρα και τη Δευτέρα και την ημέρα αυτή θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Έπεται συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Τσαβούσογλου θα επιστρέψει στην Άγκυρα με σκοπό τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ερντογάν. Στη συνεδρίαση, θα ενημερώσει για την πορεία των συναντήσεων που είχε στην Ελλάδα.

Δηλώσεις Πελώνη για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη 

Την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Πελώνη.

«Η Ελλάδα είναι μία ανοικτή, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κ. Πελώνη. «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε σε σχέση με τη μειονότητα, τα μέλη της οποίας απολαμβάνουν καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες που θυμίζω ότι είναι και Ευρωπαίοι πολίτες», είπε η ίδια.

Τα ζητήματα που θα θέσει ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Παρακάτω τα 7 ζητήματα, όπως τα παραθέτει η «Σαμπάχ», είναι:

ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες περιοχές στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο Υφαλοκρηπίδα Αποτελέσματα συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη Υποστήριξη Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις Άσχημες πρακτικές της Ελλάδας κατά των μεταναστών και επαναπροωθήσεις Ζητήματα της ‘τουρκικής’ μειονότητας στη δυτική Θράκη Η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατ. Μεσόγειο Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η επίσκεψη Τσαβούσογλου πραγματοποιείται «μετά την ένταση που δημιούργησε ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας για να στείλει ένα μήνυμα στην εγχώρια κοινή γνώμη στη συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, καθώς επίσης και μετά τη διάσκεψη 5+1 στη Γενεύη για το Κυπριακό (το δημοσίευμα αναφέρει λάθος Βρυξέλλες), όπου δεν επιτεύχθηκε συναίνεση λόγω της μη προσανατολισμένης σε λύση στάσης της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης».

Πομάκοι προς Τσαβούσογλου: «Είστε ανεπιθύμητος στη Θράκη»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα