Διεθνή

Στην Μ. Βρετανία, ανήλικα κορίτσια υποβάλλονται σε σιδέρωμα στήθους

Μια απάνθρωπη πρακτική.

Parallaxi
στην-μ-βρετανία-ανήλικα-κορίτσια-υποβ-404450
Parallaxi
Εικόνα: twitter

Σε ένα απάνθρωπο – και ολέθριο πολλές φορές για την υγεία- βασανιστήριο υποβάλλονται δεκάδες νεαρά κορίτσια στην Μεγάλη Βρετανία. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο σιδέρωμα στήθους. Αυτή η αποτρόπαια πρακτική, είναι μία αφρικανική παράδοση, η οποία έκανε την εμφάνισή της και σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρακτική αυτή, έχει ως εξής: με μία καυτή πέτρα, συνήθως κάποιο συγγενικό πρόσωπο, «σιδερώνει» το στήθος ενός κοριτσιού, με στόχο να εμποδίσουν την ανάπτυξη του στήθους τους.

Πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο, τις κρατούν σώες από τα «αδιάκριτα βλέμματα» των ανδρών και την σεξουαλική παρενόχληση από αυτούς. Αυτό συμβαίνει σε οικογένειες με αφρικανικές ρίζες και το θεωρούν ένα πολύ σημαντικό έθιμο. Όμως, τα κορίτσια αυτά, δεν ζουν απαραίτητα σε κάποιο συντηρητικό τόπο, αλλά σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Πέρα από τον ψυχικό και σωματικό πόνο στον οποίο υποβάλλονται τα κορίτσια αυτά, η συγκεκριμένη πρακτική, έχει ολέθρια αποτελέσματα στην μετέπειτα υγεία τους: σοβαρές λοιμώξεις, εγκαύματα, δεν θα μπορούν μελλοντικά να θηλάσουν, αλλά παράλληλα παραμορφώνεται το στήθος και αυξάνονται τα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, εάν κρίνεται απαραίτητο, επαναλαμβάνουν την συγκεκριμένη πράξη μία φορά την εβδομάδα.

Όμως οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες αλλά και τα θύματα, θεωρούν το σιδέρωμα στήθους ως μία μορφή παιδικής κακοποίησης. Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη, το χαρακτηρίζουν ως «ένα από τα πέντε παγκοσμίου επιπέδου εγκλήματα», τα οποία σχετίζονται με την έμφυλη βία και δεν αναφέρονται.

Προς το παρόν, η αστυνομία δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία που να αφορά αυτή την επίπονη πρακτική, αλλά υποψιάζονται ότι συμβαίνει. Εκτιμάται από διάφορους οργανισμούς ότι αυτό έχει συμβεί σε τουλάχιστον 1000 κορίτσια που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: The Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα