Στην ΠτΔ με τα αποτελέσματα των εκλογών ο Τασούλας – Ξεκινούν οι διερευνητικές

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να του δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Parallaxi
στην-πτδ-με-τα-αποτελέσματα-των-εκλογώ-1010644
Parallaxi

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα την ενημερώσει για τα αποτελέσματα των εκλογών και τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή.

Έπειτα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να του δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Νωρίτερα η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, καθηγήτρια Σπανού διαβίβασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Εάν αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παρέχει την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την επιστρέψει, χωρίς να κάνει χρήση της δυνατότητας τριήμερων διαβουλεύσεων με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα