Διεθνή

Στην Σομαλία εκτοπίστηκαν 200.000 άνθρωποι λόγω πλημμυρών

Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Parallaxi
στην-σομαλία-εκτοπίστηκαν-200-000-άνθρωποι-1007252
Parallaxi

Περίπου 200.000 ανθρώπους άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμύρων, τις οποίες προκάλεσε η ξαφνική υπερχείλιση του ποταμού Σαμπέλ στην Μπαλαντουένε της Σομαλίας.

«Ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί», τόνισε ο Αλί Οσμάν Χουσέιν, αξιωματούχος αρμόδιος για κοινωνικά θέματα στην περιφέρεια Χιράν. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους πληγέντες» είπε.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Χασάν Ιμπραήμ Αμπντούλε ανέφερε προχθές πως «τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών».

Κάτοικοι περιέγραψαν πως αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά από τις εστίες τους μέσα στη νύχτα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα νερά άρχισαν να πλημμυρίζουν δρόμους και κτίρια.

«Όλο κι όλο αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να φύγουμε και να σώσουμε τα παιδιά μας. Δεν πήραμε τίποτα μαζί», δήλωσε ο Ιμάν Μπαντάλ Όμαρ.

Στη νότια Σομαλία τον Μάρτιο καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν χάος, καταστρέφοντας εν μέρει ή ολοσχερώς γέφυρες, δρόμους και σπίτια. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το Κέρας της Αφρικής συγκαταλέγεται στις περιοχές του κόσμου οι οποίες χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή και οι κρίσεις στην περιοχή είναι ολοένα πιο συχνές και σοβαρές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα